“Toplu Sözleşme Masasında Hakkımızı İsteyeceğiz”

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 2 Nolu Konya Şube Başkanı Şenol Metin düzenlediği basın toplantısıyla Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan 4. Dönem Toplu Sözleşmelerindeki taleplerini dile getirdi.
“Toplu Sözleşme Masasında Hakkımızı İsteyeceğiz”

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 nolu Şubesi (Üniversite – Yurtkur)’nin Güncel Olaylara Referandum, akademinin sorunları ve toplu sözleşme gibi konularda bir basın toplantısı düzenledi.  Şube Başkanı Şenol Metin 16 Nisan Referandumu ve Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan 4. Dönem Toplu Sözleşmesi ile ilgili hususlarda yaptığı açıklamalarda 16 Nisan’ın 2002 ile başlayan Türkiye’nin normalleşmesi ve vesayetin geriletilmesi sürecinde nihai bir aşama olduğunu ifade ederek, “Referandum Yeni Türkiye’nin doğum günüdür.” dedi.  23 yurtta 20 bini aşkın gencimize otel konforunda barınma hizmeti sunan YURTKUR’un KYK- AKEDEMİ programlarıyla bir üniversite gibi nitelikli eğitim programları ve konferanslarla Asım’ın Nesli’ni yetiştirme gayreti içinde olduğunu belirten Metin,  “Bu nesil Türkiye’yi 20023 vizyonuna taşıyacaktır. Bu noktada kendilerine minnettarız ancak özellikle nöbet konusunda 16 saatlik nöbete 25 TL’yi reva gören anlayışa yeter diyoruz.” ifadelerini kullandı.  YURTKUR’da tayin, terfi sisteminin norm kadro çerçevesinde standartlaştırılarak aile bütünlüğünün temini 4. Toplu sözleşme sürecinde masada bulunan diğer huşulardan olacağına değinen Metin,  YURTKUR’un zencileri sözleşmeli personelimizin sorunlarını biliyoruz. YURTKUR’daki bu zenci-beyaz ayrımını kabul etmiyoruz. Sözleşmeli personelimizin tamamının 4A kadroya geçirilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

“ÜNİVERSİTELERDEN FEÖ ARTIKLARI TEMİZLENMELİDİR”

Ülkemizde 6 milyon civarında, Konya’da da 2’si devlet olmak üzere 4 üniversitemizde 150 bin gencin yükseköğrenim görmekte olduğuna değinen Metin, “Ülkemizin yarını gençliğimizin biçimlendiği yer olan üniversitelerimiz ne yazık ki 1982 model askeri vesayetin ürünü bir kanunla yönetilmeye çalışılmaktadır. 2547 sayılı kanun tarihin çöplüğüne atılarak Yeni Türkiye vizyonuna uygun bir yükseköğretim sistemi kanunu tasarlanmalıdır. Üniversiteler içindeki FETÖ artıkları bir an önce temizlenerek 2023 -2071 Türkiye vizyonu için  bilim üretme, insan kaynağı yetiştirme işlevine işlerlik  kazandırılmalıdır. 1 Mayıs’ta tarihte ilk toplu sözleşmenin yapıldığı Kütahya’da olacağız. İLO’da artık emeği Memur-Sen temsil edecek. Toplu Sözleşme masasında hakkımızı talep edeceğiz, hakkımız olanı alacağız. Masayı önemsiyoruz. Ne bir fazla ne bir eksik… diye konuştu.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ