'Topluma kendini kabul ettirmeyen hareket muvaffak olamaz'

TBMM Başkanı Kahraman, "Topluma kendini kabul ettirmeyen hiçbir hareket muvaffak olamaz. Toplumun diri ve dik olması lazım. Bunu 15 Temmuz'da gördük." dedi.
'Topluma kendini kabul ettirmeyen hareket muvaffak olamaz'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Erzurum Üniversiteleri Mezunları Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Platformu tarafından Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen 17. Geleneksel Vefa Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de millete rağmen hiçbir hareketin başarıya ulaşamayacağını vurguladı.

MTTB çok önemli bir kurum olduğuna işaret eden Kahraman, şöyle konuştu:

"Kesin iki darbeyi engelledik. Gücümüzü ortaya koyduk, yapamazsın dedik, direndik. Daha yarımları da var ama ikisi kesin. Mesela MTTB'nin o havası olsaydı 1980 darbesini yapamazlardı. Topluma kendini kabul ettirmeyen hiçbir hareket muvaffak olamaz. Toplumun diri ve dik olması lazım. Bunu 15 Temmuz'da gördük. Cumhurbaşkanımız davet etmeseydi milleti, meydanlar dolmasaydı ne olacaktı? Bu hainler, hareketi erkene almasalardı sabah kalktığımızda darbeyi görecektik."

"Kaptanlar gemiyi terk etmez' dedim"

Türkiye'de geçmiş yıllarda da darbeler yaşandığını anımsatan Kahraman, şunları kaydetti:

"1960, 1971 ve 1980'i gördüğüm için 15 Temmuz akşamı televizyonda tankların köprüyü kapattığını görünce 'Eyvah' dedim. Bir de tepemizden uçaklar çatıyı alıp götürecek gibi uçuyor. Çocuğuma, 'yavrum ne yazık ki darbe oluyor. Ben abdest alıp Meclise gideceğim. Madem ki ben kaptanım, kaptanlar gemiyi terk etmez. Gemiyi fareler terk eder.' dedim."

Özhaseki: tehlikenin büyük bir bölümü atlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise Türkiye'nin yaklaşık 2 yıl içerisinde 4 büyük büyük belayla uğraştığına dikkati çekti.

Bunlardan birinin PKK olduğunu dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti:

"Öyle azmışlardı ki çukurlar kazıp, paçavralarını 'bayrak' diye çekip, öz yönetim ilan etmişlerdi. Devlet kurmaya çalışıyorlardı. Şükür, o tehlikenin büyük bir bölümü atlatıldı. 40 yıldır içimize sinen FETÖ gibi bir belayı da yine bu zaman zarfında atlattık. Dinimiz kullanılarak kendi içimizden oluşturulan bir bela bu. Kendilerine 'hizmet eri' diyenlerin gerçek yüzünü 15 Temmuz'da gördük. Bu yapı, herkesi uyuttu. Kendi çıkarları için her şeyi mübah gördüler. Kendi adamları yükselsin diye fetvalar verdiler. Gizlenmek için eşlerinin başını açtılar. Denize mayo ile değil bikini ile girdiler hatta ben ramazanda bir komutanın viski içtiğine şahit oldum. Şimdi o komutan FETÖ'den içeride. Hak yeme, hırsızlık, yalan, dolan, riya... Yani İslam'ın Kur'an'dan esinlenerek haram ettiği ne varsa hepsini yapan bir örgüt."