Toplumsal zorunluluk: Düş Kütüphaneleri

İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü, Düş Kütüphaneleri projesiyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kütüphanesi olmayan okulları kütüphaneyle kavuşturdu.
Toplumsal zorunluluk: Düş Kütüphaneleri

İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü’nü  “Sosyal Sorumluluk Değil Toplumsal Zorunluluk” sloganıyla yola çıktığı Düş Kütüphaneleri projesiyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kütüphanesi olmayan ya da yetersiz bulunan okulları tespit edip bu okulları kütüphaneyle kavuşturmaktadır.

Düş Kütüphaneleri Projesi Geçmişi

Düş Kütüphaneleri projesiyle, geçtiğimiz yıllarda Konya’da 1, Mardin'de 2, Amasya’da 3 Diyarbakır’da 3, Tekirdağ’da 3, Muş’ta 5 ve Trabzon ilimizde 5 tane olmak üzere Türkiye genelinde 22 Düş Kütüphanesi açıldı. Bu yıl ise, İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü 17 Nisan 2017 ve 25 Nisan 2017 tarihleri arasında Ordu ve Giresun olmak üzere 8 farklı okulda bağış usulüyle Düş Kütüphaneleri projesi gerçekleştirdi. Düş Kütüphaneleri projesiyle açılan bu okullara sadece kitap bağışıyla sınırlı değil, rafından, bilgisayarına, masasından kalemliğine ve kitaplarına kadar her şeyini bizzat gidip öğrencilerin kendisi tarafından kurulmakta. 

Bu sene üretim araştırmaları kulübünün yönetim kurulundan İbrahim Gül, Rümeysa Yılmaz, Sinan taşçı, Melike Coşkun, İrem Şahin, Güzin çolak, Gülsüm Toper, Ahmet Furkan Öney, İsmail Emre Karaağaç, Murat Cahit Öztürk, Büşra Doğru, Ayşe Çevik tarafından kütüphaneler Ordu ve Giresunda kuruldu.

Öğrenciler Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından makamında ağırlandılar.  Düş Kütüphaneleri projesine sağladığı desteklerden ötürü kendisine teşekkürlerini sundular.  

Kurumlar tamamlandıktan sonra yine bağış yoluyla Düş Kütüphaneleri tarafından toplanan kitaplar raflarına dizildi ve tam teşekküllü birçok kütüphane çocuklara sunuldu.

Giresun’da, Giresun vakfının desteğiyle kurulan okullar olan Espiye Güzelyurt İlkokulu, Bulancak Aydındere İlkokulu,  Görele Çavuşlu İlkokulu,  Dereli İlkokulu’nun açılışları yapıldı. Dereli ilkokulunun açılışına Dereli Belediye Başkanı K. Zeki Şenlikoğlu ve Dereli ilçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Özgan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Ordu'da, Düş Kütüphaneleri kurdukları okullar olan Altınordu Cumhuriyet Ortaokulu, Altınordu Karacaömer İlkokulu, Fatsa Hasan Yahşi İlkokulu ve Ortaokulu, Perşembe Atatürk İlkokulu açılışları sebebiyle Düş Kütüphaneleri ekibi 23-25 Nisan’da yapacakları proje kapsamındaki 30. Kütüphane açılışlarına katılmaları için Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Servet Şahin’e davette bulundu.

Fatsa Hasan Yahşi İlkokulunda öğrenciler kütüphanelerine kavuştu. Sınıflarda öğrencileri ziyaret eden Üretim araştırmaları kulübü yönetim kurulu öğrencilere okumanın öneminden bahsettiler. TEOG sınav öncesi, Sosyoloji öğrencisi Rümeysa Yılmaz öğrencilere stres yönetimi için gevşeme egzersizleri öğretti.

Ordu- Altınordu Cumhuriyet Ortaokulu'nun açılışına Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten katıldı. Kulüp Başkanı İbrahim Gül, desteklerinden ötürü Kaymakam'a teşekkür belgesini takdim etti.

Bu sene Üretim Araştırmaları Kulübü 8. yılda 8 kütüphane açarak, Düş kütüphaneleri Projesinin 30.  kütüphanesini ihtiyaç sahibi okullarda kurarak çocuklarla kavuşturdu ve onların düşlerine ortak oldu.