Torku Konya Selçuk Üniversitesi: 98 - Aykon TED Ankara Kolejliler: 75

Torku Konya Selçuk Üniversitesi: 98 - Aykon TED Ankara Kolejliler: 75
Salon: Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs

 Hakemler: Rüştü Nuran, Kaan Büyükçil, Mehmet Karabilecen

Torku Konya Selçuk Üniversitesi: Derrick Low 13, De Wries 30, Yunus Akçay 26, Gillanwater 9, Fatih Solak, Murat Yolcu 2, Burak Selen 8, Willams 10, Cem Coşkun, 

Aykon TED Ankara Kolejliler: Berkay Candan 2, Caner Erdeniz 7, Valters 8, Gobulovic 7, Tucker 21, Berent Kavaklıoğlu 4, Plisnic 20, Rasic 2, Davud Kamer 2, Muhammed Baygül 2, Kerem Özkan

1. periyot: 21-16

Devre: 45-33

3. periyot: 69-59

KONYA (AA) - Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftasında Torku Konya Selçuk Üniversitesi, sahasında, Aykon TED Ankara Kolejliler'i 98-75 yendi.

Karşılaşmanın ilk dakikaları hücumlarda iki takımda istediği etkinliği kuramadı. Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Gillanwater ve De Vries ile Aykon TED Ankara Kolejliler ise Plisnic ve Golubovic ile sayı buldu. Mücadelenin ilk 5 dakikası 6-6 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra hücumlarda etkinliğini artıran ev sahibi ekip, Gillanwater, Yunus ve kenardan gelen Burak ile sayı farkını 4 sayıya (15-11) yükseltti. Son dakikaları karşılıklı basketlerle geçilen müsabakanın ilk periyodu 21-16 Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci periyodun ilk 2 dakikası iki takımda sayı bulamadı. Yunus, De Vries ve Gillanwater ile sayılar bulan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, defansta da katı bir savunma uyguladı. Ev sahibi ekipte; Yunus ve Gillanwater'in ekstra oyunu dikkati çekti. Farkın açılmasına müsade etmemeye çalışan Aykon TED Ankara Kolejliler ise Tucker, Plisnic ve Valters ile sayılar buldu. İkinci periyodun bitmesine 2 dakika kala Torku Konya Selçuk Üniversitesi farkı 7 sayıya (36-29) çıkardı. Etkili oyununa bu dakikadan sonra devam eden ev sahibi ekip, ikinci periyodu 12 sayı farkla (45-33) önde bitirdi.

Üçüncü periyoda Torku Konya Selçuk Üniversitesi, De Vries'in 3'lük atışı ile başladı. Yunus, Low, De Vires ve Williams'ın basketleriyle farkı 20 sayıya (55-35) çıkardı. Konuk ekip ise Caner, Tucker, Valters ve Plisnic'in basketleriyle aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Müsabakanın üçüncü periyodu  69-59 ev sahibi Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin üstünlüğü ile tamamlandı. 

Final periyoduna 10 sayı farkın rahatlığıyla çıkan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, De Vries'in etkili oyunu ile aradaki farkı açmaya devam etti. Ev sahibi ekip, Burak ve Williams'ın boyalı alandaki ekstra oyunu, Low'un da 3'lük çizgisinden isabetli atışlarıyla puan farkını bitime 5 dakika kala 20 sayıya (87-67) çıkardı. Aykon TED Ankara Kolejliler'inde ise Tucker, Davud ve Berent'in sayılarıyla puan farkının açılmasını engellemeye çalıştı. hücumlarda etkinliklerini sürdüren ve taraftar desteğini arkasına alan Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçı, 98-75 kazandı.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nde 26 sayıyla Yunus ve 30 sayıyla De Vries galibiyetin mimarı oldu. Aykon TED Ankara Kolejliler'inde ise Tucker'ın 21 ve Plisnic'in 20 sayısı yenilgiyi engelleyemedi.