Torku Konyaspor- Fenerbahçe / Canlı anlatım

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Torku Konyaspor'la deplasmanda karşılaşıyor.
Torku Konyaspor- Fenerbahçe / Canlı anlatım

TORKU KONYASPOR - FENERBAHÇE: 0-3

Maçtan Dakikalar

90' Maç sonucu: 0-3

90' Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.


90'GOL!! Fenerbahçe, Robin Van Persie ile farkı üçe çıkartıyor! Orta alanda kaptırılan topu Diego kontrol ediyor. Rakibi az adamla yakalayan Diego pasını Robin Van Persie'e gönderiyor. Robin Van Persie'nin ara pası ile sol çaprazda topla buluşan Nani ceza sahasına giriyor ve topu düzelterek pasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru hareketlenen Robin Van Persie'ye gönderiyor. Robin Van Persie topu kontrol ediyor ve sol ayağı ile yerden vuruşunu yaparak topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.
88' Mehmet Topal'ın pası ile sol çaprazda Nani kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.
86' Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Amir Hadziahmetovic bekletmeden sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.
85'Fenerbahçe cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ozan Tufan oyundan alınırken yerine Diego oyuna dahil oluyor.
84' Torku Konyaspor'da Ömer Ali Şahiner, hakemin avantaja bıraktığı pozisyonda rakibi Nani'ye yaptığı faul gerekçesi ile sarı kart görüyor.
84' Fenerbahçe'de Nani kısa süreli sakatlık geçiriyor.
82' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Uslu ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Jagos Vukovic kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
81' Bu dakikalarda konuk ekip Fenerbahçe kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.
79' Torku Konyaspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dimitar Rangelov oyundan alınırken yerine Amir Hadziahmetovic oyuna dahil oluyor.
79' Fenerbahçe cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Fernandao oyundan alınırken yerine Robin Van Persie oyuna dahil oluyor.
77' Faul pozisyonundan sonra ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
76' Savunmada yapılan pas hatasını değerlendiren Fernandao rakibi Ali Çamdalı'dan sıyrılmaya çalışırken yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Ali Çamdalı sarı kart ile cezalandırılıyor.
76' Savunmada yapılan pas hatasını değerlendiren Fernandao rakibi Ali Çamdalı'dan sıyrılmaya çalışırken yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Ali Çamdalı sarı kart ile cezalandırılıyor.
73' Sarı lacivertlilerde Mehmet Topal, rakibi Abdou Traore'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.


72' Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Hızlı gelişen atakta Nani'nin ara pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Fernandao, Kaya Tarakçı'nın açıldığını farkederek yayın biraz gerisinden aşırtma vuruşunu yapmak istiyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.
71' Fenerbahçe'de Alper Potuk'un kaybettiği topu ceza sahası dışı sol çaprazında kontrol eden Alban Meha kaleye dönerek çok sert vuruyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.
69' Torku Konyaspor gole çok yaklaşıyor. Hızlı gelişen atakta sol kanattan hareketlenen Dimitar Rangelov pasını ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Rijad Bajic'e gönderiyor. Rijad Bajic topla buluşur buluşmaz yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fabiano Ribeiro üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.
68' Ceza yayı sağ çaprazına sokulan Alban Meha doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
67' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Alban Meha ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Michal Kadlec bu topu kafa ile karşılıyor.
65' Torku Konyaspor cephesine ilk oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Volkan Fındıklı ve Ali Turan oyundan alınırken yerlerine Rijad Bajic ve Abdou Traore oyuna dahil oluyor.
63' Nejc Skubic'in pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ömer Ali dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Fabiano Ribeiro sağ köşeye uzanıyor ve bu topu kontrol ediyor.
62' Fenerbahçe cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyundan alınırken yerine Josef De Souza oyuna dahil oluyor.

46' Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Fenerbahçe'nin vuruşu ile başlıyor.

45' Hakem Tolga Özkalfa ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45' GOL!! Fenerbahçe, Nani ile farkı ikiye çıkartıyor! Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.

45' Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.
44' Torku Konyaspor'da Dimitar Rangelov, rakibi Simon Kjaer'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
42' Nejc Skubic sağ kanattan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada topla buluşan Ömer Ali pasını ceza sahası içi sağ çaprazındaki Alban Meha'ya gönderiyor. Alban Meha gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

38' GOLL!! Fenerbahçe, Volkan Şen ile öne geçiyor! Sol kanattan gelişen atakta Alper Potuk ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topu altıpas sağ tarafında kontrol eden Volkan Şen topu düzelterek yerden sert vuruyor ve sağ köşeden filelerle buluşturuyor.
35' Nani, ceza yayının gerisinden kullanılan serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

33' Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Alban Meha doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top savunmadan geri geliyor.
32' Dimitar Rangelov ile duvar pası yapan Mehmet Uslu ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak hakem Tolga Özkalfa, Mehmet Uslu'nın pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor.
30' Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken konuk ekip Fenerbahçe'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.
28' Alban Meha sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

26' Sol kanattan gelişen atakta Michal Kadlec ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
24' Torku Konyaspor kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.
21' Alban Meha'nın pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Dimitar Rangelov çok sert vuruyor ancak kaleci Fabiano Ribeiro sağ köşeye uzanarak bu topu yumrukları ile çıkartıyor.
20' Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.
17' Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Alban Meha ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu top hiç bir takım arkadaşına ulaşmadan kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

15' Sol kanatta topla buluşan Volkan Şen ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
13' Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
12' Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor. Sol çaprazda topla buluşan Michal Kadlec ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

9' Mehmet Topal'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Şener son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru göndermek istiyor ancak bu top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
6' Topla birlikte sağ kanattan hareketlenen Ömer Ali rakibi Abdoulaye Ba'dan sıyrılarak son çizgiye iniyor ve pasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Simon Kjaer son anda araya girerek tehlikeyi önlüyor.
4' Sağ kanatta topla buluşan Alper Potuk son çizgiye inerek pasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.
2' Ceza yayı sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Alban Meha doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.


1' Hakem Tolga Özkalfa'nın düdüğü ile müsabakaya başlayan taraf Torku Konyaspor oluyor.



Maç Öncesi Bilgiler

- Spor Toto Süper Ligde mücadele eden iki takımdan Torku Konyaspor topladığı 56 puan ile 3. sırada bulunurken Fenerbahçe ise topladığı 64 puan ile 2. sırada yer alıyor.
- H Grubunda mücadele eden sarı lacivertliler, bu grubu 16 puan ile zirvede tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Kayserispor ile eşleşen kanaryalar rakibini uzatmalarda bulduğu gol ile 1-0 mağlup ederek adını Çeyrek Finale yazdırdı. Amed Sportif Faaliyetler ile çıktığı Çeyrek Final ilk maçında 3-3 berabere kalan Fenerbahçe, rakibini İstanbul’da 3-1 mağlup ederek Yarı Finale yükselmeyi başardı.
- Grup aşamalarında G Grubunda mücadele eden Konya ekibi, bu grubu 16 puan ile zirvede tamamlayarak son 16’ya kalmıştı. Son 16 turunda Antalyaspor ile eşleşen yeşil beyazlılar tek maçlı bu aşamayı 1-0 ile geçerek Çeyrek Finale yükseldi. Torku Konyaspor bu aşamada Beşiktaş ile eşleşti ve oynadığı karşılaşmaları 1-0 ve 2-1 kazanarak Yarı Finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu.
- Konya Büyükşehir Torku Arena’da oynanacak müsabakada hakem Tolga Özkalfa düdük çalacak.
- Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final 1. Maçında Torku Konyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor.