Torku Konyaspor - Galatasaray muhtemel 11'ler!

Torku Konyaspor - Galatasaray muhtemel 11'ler!

Geçen sezon sahasında Galatasaray'a 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup olan Torku Konyaspor bugün yine sahasında sarı-kırmızılı ekibi konuk ediyor. Bu maçın rövanşını almak isteyen yeşil beyazlıların en büyük kozu takımdaki birlik olacak.

 

Spor Toto Süper Lig'de 2 haftadır berabere kalan Torku Konyaspor bugün sahasında zorlu bir maça çıkıyor. Geçen sezon Torku Arena'da binlerce taraftarının önünde rakibine 5-0 yenilen yeşil beyazlılar bugünkü maçtan galibiyetle ayrılarak rövanşı almak istiyor. Torku Konyaspor, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla bu maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Aykut Kocaman ve yardımcı antrenörler gözetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleri ve pas çalışması ile başlarken taktik çift kale maç ile devam etti. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren antrenman şut çalışması ile tamamlandı. Torku Konyaspor-Galatasaray maçı Torku Arena Stadı'nda bugün saat 21.15'te başlayacak. Zorlu mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek.

 

GALATASARAY İLE SÜPER LİG'DE 29.RANDEVU

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 3.haftasında konuk edeceği Galatasaray ile bugüne kadar oynadığı 28 lig maçında 2 galibiyet, 22 mağlubiyet alırken, iki takım arasındaki 4 mücadele ise beraberlikle sona erdi.

 

CEZA ONANDI KUZEY'DE TARAFTAR OLMAYACAK

Torku Konyaspor Akhisar Belediyespor maçında taraftarların yapmış olduğu tezahüratlardan ötürü almış olduğu tribün kapatma cezası onandı. Galatasaray maçında taraftarlar Kuzey tribününe giremeyecek. Yeşil beyazlı kulübün cezanın kaldırılması veya ileri bir tarihe ertelenmesi için TFF'ye yapmış olduğu itiraz reddedildi. Torku Konyaspor bu maça Kuzey tribündeki taraftarından yoksun çıkacak.

 

TRAORE KİLİT ADAM OLACAK

Torku Konyaspor'un Galatasaray maçındaki kilit ismi Abdou Razack Traore olacak. Burkino Fasolu oyuncu hızıyla ve akıllı oyunuyla Galatasaray savunmasını en çok zorlayan isim olacak.

 

GALATASARAY SNEİJDER'E GÜVENİYOR

Bu sezon ligde oynadığı iki maçtan da galibiyet alamayan Galatasaray, bugünkü maçta en çok Wesley Sneijder'e güveniyor. Hollandalı oyuncu bugün de uzaktan şutlarıyla hücumda takımının en etkili isimlerinden biri olacak.

 

KOCAMAN KAYA'YA GÜVENİYOR, SERKAN SABIRSIZLANIYOR

İki haftadır Torku Konyaspor'un kalesini koruyan Kaya Tarakçı muhtemelen bugünkü maçta da yeşil beyazlıların kalesindeki isim olacak. İki maçta iki gol yiyen Kaya basit hatalarının dışında Kocaman'ın gözüne girerken, yeni transfer Serkan Kırıntılı hazır bir şekilde oynayacağı günü bekliyor.

 

MAÇ ÖNCESİ SON BİLGİLER

 -> İki takım arasındaki 28 lig maçının 22’si Galatasaray galibiyetiyle  sonuçlandı (4B 2M). 

 -> Konyaspor, Eylül 2003’ten bu yana Galatasaray'a karşı ligde kazanamıyor. (3B 14M). Bu dönemde oynanan 17 maçta Konyaspor 10 gol atabilirken kalesinde 38 gol gördü. 

 -> Konyaspor, evinde oynadığı son beş lig maçında Galatasaray’a gol atamadı. -> Yeşil beyazlılar en son 16 Mart 2007 tarihinde 2-2’lik maçta Galatasaray ağlarını havalandırabilmişti. 

 -> Konyaspor’un lig tarihinde Fenerbahçe’nin ardından (%89,3) en yüksek mağlubiyet oranı Galatasaray karşısındaki maçlarda geldi (%78,6) 

 -> Galatasaray, lig tarihinde altıncı defa ilk iki maçtan galibiyet çıkartamadı. Sarı kırmızılılar en son 2010-11 sezonunda ilk iki hafta maçları sonunda galibiyet alamamıştı (2M). Galatasaray’ın lig tarihinde ilk üç haftayı galibiyetsiz geçirdiği tek sezon var (1979-80, 1B 2M). 

 -> Aykut Kocaman, teknik direktör olarak Galatasaray’a karşı 25 resmi maçta dört kez kazandı (9B 12M). Kocaman’ın ikiden fazla karşılaştığı rakipleri arasında en düşük galibiyet oranı Galatasaray maçlarında geldi. 

 -> Hamza Hamzaoğlu, Konyaspor’a karşı ligde oynadığı dört maçın üçünü kazandı (1M). 

 

STAT: Torku Arena

SAAT: 21.15

YAYIN: LİG TV

HAKEM: Fırat Aydınus

TORKU KONYASPOR: Kaya, Abdülkerim, Dossa, Vukovic, Ömer Ali, Volkan, Ali Çamdalı, Holmen, Meha, Traore, Halil İbrahim

GALATASARAY: Muslera, Alex, Chedjou, Hakan, Sabri, Rodriguez, Selçuk, Sneijder, Yasin, Podolski, Burak

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER