"Torku Konyaspor'un örnek gösterildiği yerde..."

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulundu.
"Torku Konyaspor'un örnek gösterildiği yerde..."

Şenol Güneş'e, Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki gerginlik hatırlatıldı. Geçmişe dönmek istemediğini, bu olaylara takılıp kalmayı da doğru bulmadığını vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Geçmiş dönemde bazı hata ve sıkıntıların yaşanmış olabilir. Başarı, başarısızlıklarımız, doğrular, yanlışlar, borç ödemek düşüncesi yerine bugünü yaşayıp yarınları planlamak zorundayız ama bugün Beşiktaş camiasıyla yarışıyoruz. Hem Beşiktaş camiasında hem bizde insanlar değişebiliyor. Geçmişin hesabını görmek yerine bugün ne yapabileceğimizi düşünmeliyiz. Yarış yaparak daha büyük bir Bursaspor'u yaratmak istiyoruz. Spekülasyonlar olduğunu biliyorum. Her camiada, her insanın hayatında haksızlığa uğradığı görülebilir. Bunların üzerine takılı kalırsak bu bizi ileriye götürmez. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular değişir ancak taraftarlar hep vardır. Tribünlerin davranış olarak da örnek olması gerekir. Passolig uygulamasının çok etkisi olmuştur, bu doğru. Burada Torku Konyaspor'un örnek gösterildiği yerde Bursaspor'un örnek gösterilmesini isterim. Sebepler ne olursa olsun taraftarıyla bütünleşen bir Bursaspor olmalı. İnşallah öyle olacaktır."

Yeni transferlerden Bakambu'yu sahaya sürme planı olup olmadığı sorusuna Güneş, "Sakatlıklar, formsuzluklar, tercihler olacaktır. Bunlar gayet normaldir. Sahaya sürdüğümüz futbolculardan en fazla verimi almak istiyoruz. Bu maçta elimizdeki oyuncuların durumuna göre 11 çıkaracağız. İsim vermeyi doğru bulmuyorum" yanıtını verdi.