Torku Şekerspor bisiklet takımı, Alanya'da kamp yapıyor

Torku Şekerspor bisiklet takımı, Alanya'da kamp yapıyor

Türkiye'nin tek kıta bisiklet takımı Torku Şekerspor, Alanya'daki kampta çalışmalarını sürdürüyor.

Torku Şekerspor Bisiklet Takımı Menajeri Mehmet Şafakçı, Alaiye Kleopatra Hotel'de düzenlenen basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için Alanya'da kampta olduklarını söyledi.

Alanya kampının ardından Fas, Malezya, ardından tekrar Fas'ta ve Ukrayna'da yarışlar koşacaklarını belirten Şafakçı, "Bu yarışların ardından Türkiye için hazır olacağız. İnşallah en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceğiz" dedi.

Takıma yeni takviyelerin yapıldığı bildiren Şafakçı, bundan sonra geçmişi başarılarla dolu dünyanın en iyi antrenörlerinden Lionel Marie ile çalışacaklarını kaydetti. 

Marie'den öğrenecekleri çok şey bulunduğunu dile getiren Şafakçı, şöyle devam etti:

"Çalışma prensiplerimiz değişti. Daha teknik ve bilimsel çalışmaya başladık. İnşallah Marie'nin sayesinde bu yıl çok daha farklı bir Torku Şekerspor olacak. Sporcuların öz güveni de arttı. Biz de kendimize daha çok güvenmeye başladık. Tüm bunların gerçekleşmesinde payı olan Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'a özellikle teşekkür ediyoruz."

Şafakçı, dünyanın kendilerine bakış açısının değişmeye başladığını ifade ederek, dünyada biyolojik pasaportu bulunan tek takım olduklarını söyledi.

Paralarıyla kendilerinin kontrol edilmesini istediklerini vurgulayan Şafakçı, şöyle konuştu:

"Dopinge karşıyız. Kortizonla mücadele eden Mouvement Pour un Cyclisme Crédible'ye (Güvenilir Bisiklet Girişimi) (MPCC) de müracaat ettik. Bu nedenle dünyanın bize bakış açısı daha sempatik ve hoş. 3 yıldır Malezya turuna davet alamıyorduk. Marie geldikten sonra 24 saat içinde tura davet edildik. Kendisi Fransa'da çok saygın bir kişi. Birçok yarışın davetini almak daha kolay oluyor. İnşallah bu takım daha ileri gidecek. Torku Şekerspor'dan başka birkaç tane daha continental takım olsun istiyoruz. 2017'de pro-continental olmayı hedefliyoruz."

- "'Takımı üst seviyeye taşıyacağız"

Marie ise Torku ailesine katılmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Her şeye sıfırdan başladıklarını anlatan Marie, "Şu an çok iyi bir adım attığımızı görebiliyorum. Bisikletle ilgili geliştirilmiş bazı teknolojiler var. Bunları kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz. Bu şekilde takımı daha üst seviyelere taşıyabileceğiz" dedi.

Takımın bir aile gibi hareket ettiğini, bunun da takıma ekstra enerji kattığını düşündüğünün altını çizen Marie, Türk bisiklet takımlarını yabancı bisiklet takımlarıyla kıyasladı.

Marie, takımın daha iyi şeylere imza atmasını istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunun için uğraşıyorum. Gelecekte daha başarılı olabileceklerini biliyorum. Birçok bisikletçi olması gerektiğinden yüksek seviyede bulunuyor. Umarım daha yüksek seviyelerde başka yerlerde de başarılara imza atabilirler. Takım Malezya Turu'na gidecek. Umarım bu şekilde yapılan sporların desteklenmesi açısından iyi ilişkiler kurabiliriz ama şu anki hedefimiz Türkiye turu." 

Takım kaptanı Kevin Seeldraeyers ise katıldıkları yarışları kazanmak zorunda olduklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun çok kolay olmadığına dikkati çekti.

Takım sporcularından Tomasz Marczynski de Marie'nin çok iyi bir Türk takımı seçtiğini anlatarak, "Burada bulunmaktan çok mutluyum. İlerleyen dönemlerde bu takımın daha çok başarılarda bulunacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.