Tornacılıktan matmazelliğe

Matmazel Kafenin sahibi Tuğba Gönül önceden başarılı bir şirket sahibiydi. O dönemlerde tornacılık yapan ve çeşitli nedenlerden dolayı şirketi kapanan Tuğba Gönül pes etmeden dimdik ayakta durarak bütün kadınlara örnek olacak bir davranış sergiliyor
Tornacılıktan matmazelliğe

Matmazel Kafenin sahibi Tuğba Gönül önceden başarılı bir şirket sahibiydi. O dönemlerde tornacılık yapan ve çeşitli nedenlerden dolayı şirketi kapanan Tuğba Gönül pes etmeden dimdik ayakta durarak bütün kadınlara örnek olacak bir davranış sergiliyor

mattt.jpg

Geçtiğimiz günlerde açılan Matmazel adında bir işletme açan Tuğba Gönül, kafeye İtalyancada “asil kadın” anlamına gelen matmazel ismini vermesinin nedenini önceden sanayide çalışırken kendisine erkek gibi kadın denildiğini ancak kendisinin güçlü bir kadın olduğunu göstermesi için de bu ismi verdiğini söyledi. İki çocuk annesi Gönül, kafe sektörüne nasıl girdiğini şöyle anlattı: “2013 yılında tornacı olarak başladım. Onun öncesinde hiç çalışmıyordum. Yaklaşık 6 yıl boyunca tornacılık yaptım. Bir yıldır çalışmıyordum bir trafik kazası geçirdim. Geçirdiğim trafik kazası sonrasında 2 buçuk ay gibi felçli kaldım. Belki hayata bağlanmak, belki de çocuklarımın sevgisidir. Tekrar çalışmak için böyle bir sektöre girdim. Burası mı sanayi mi derseniz tabi ki sanayi derim. Üretmeyi çok seviyorum. Burada üretmek değil bir nevi hizmet var.”

“ÖNCE MEVLAYA SONRA KENDİME GÜVENEREK AÇTIM”

Kafeye gelen çoğu insanın kendisinin güler yüzü ve hoşsohbeti için geldiklerini belirten Gönül, “Burada sadece kendi yaptığım su böreğim ve sigara böreğim var. Onun haricinde biz dışarıdan tedarik ediyoruz. Hizmet sektörü olduğu için burada benim yapacağım bir şey yok. Burada insanlarla iletişim bir nevi psikolog gibi bir şey oldum. Gelen herkesin söylediği bir şey var. Konuşmalarımın insanlara huzur verdiğini söylüyorlar. Gülüşümün, sohbet etmeye geldiklerini söylüyorlar. Genellikle bu kafeye benim çevrem geliyor. Ben burayı açarken önce Mevla’ya sonra kendime güvenerek açtım. Yaklaşık bir buçuk aydır faaliyet gösteriyoruz. Resmi açılımıza bir hafta oldu.” şeklinde konuştu.

“CUMA VE CUMARTESİ GÜNÜ CANLI MÜZİK OLUYOR”

Kafe’de ne gibi hizmetler olduğundan bahseden Gönül, “Şuanda serpme kahvaltımızı 25 TL’den veriyoruz. Cuma, Cumartesi günleri canlı müziğimiz var burada. Nargilemiz var. Nargileyle ilgili 1 hafta sonra iddialı bir çıkışım olacak. Ama 1 haftalık süreyi atlatmam lazım. İstanbul’dan tütünleri bekliyorum. Tütünler geldikten sonra illaki olur. Hizmeti güzel verdikten sonra ben şunu hiçbir zaman şunu söylemedim. Yapabilir miyim acaba demedim. Bir insan kendine güvendikten sonra zaten yapabileceğini biliyordur. İnanmak başarmanın yarısıdır demişler ben inanıyorum kendime güveniyorum da.” ifadelerini kullandı.

“İÇİMDEKİ ANNELİK DUYGUSU ORTAYA ÇIKTI”

“Bugün kalkıp da sanayide bindiğimiz arabaların silindir kapağını işleyen bir kadın burada eğer yapamazsa bence ayıplanır.” diyen Gönül, “ Aslında bu kafe ile içimdeki annelik duygusu çıktı. Kadınlık duygusu çıktı. Sanayide böyle değildi. Tesisat çalıştır takımıydı elamın sıkıntısıydı benim kadınlıkla bir alakam yoktu ki. Sosyal medya üzerinden böyle bir kafe açtığımı duyurdum. Sağ olsunlar sosyal medyadan gelenler çok oldu. O yüzden bana ilgi var. Çünkü tanımak istedikleri bir kadın kendilerince ulaşılmaz bir kadın kafe açmış ve bu yüzden gelip tanımak istiyorlar.” şeklinde ifade etti.

matmazelll.jpg

“MÜŞTERİYİ TUTACAK OLAN ŞEY HİZMETİMİZDİR”

Kafeyi açarken neden böyle bir yer açtıklarını anlatan Gönül, “Yer olarak onun tartışması çok yapıldı. Dediler ki; neden kuytu bir yer? Üniversite engelliyor burayı. Ankara Caddesi işlek bir cadde değil denildi. Kulenin orası kafe dolu, Meram kafe dolu. Aslında en büyük hayalim meram tarafında iki katlı güzel bir kafe açmak. Darül tarafına da açsam kafeyi işletmenin en büyük etkeni kendi çevrem. O yüzden yer konusunda çok takıntı yapmadım. Benim burası çok hoşuma gitti dış mekân ve kapatabilirim mantığıyla biz burayı açtık. Pişman da değilim burada müşteriyi tutacak olan da müşteriyi çekecek olan da bizleriz. Ve hizmetimiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI/ YENİ HABER GAZETESİ