Toros Üniversitesi, huzurevleri için nitelikli eleman yetiştirecek

Toros Üniversitesi ile Mersin'deki huzurevleri ve yaşlı bakım merkezleri arasında, bu merkezlerde çalışacak nitelikli elemanların yetiştirilmesi konusunda işbirliği protokolü imzalandı.
Toros Üniversitesi, huzurevleri için nitelikli eleman yetiştirecek

Son yıllarda gelişmiş ülkelerdeki yaşlanma olgusundaki artışla birlikte "Hasta ve Yaşlı Bakımı" konusunda nitelikli eleman sıkıntısının ortaya çıkması, Toros Üniversitesi'ni harekete geçirdi. Bu merkezlerde çalışacak elemanların yetiştirilmesi için Mersin'de faaliyet gösteren huzurevi ve yaşlı bakım merkezleri ile işbirliğine giden Toros Üniversitesi yönetimi, bu alanda sertifika programı düzenleyecek.

Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü'nde sertifika programına ilişkin imza töreni düzenlendi. Törene, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Sevgi Bağı Huzurevi Sorumlu Müdürü Fatma Meral, Özel Funda Yaşlı Bakım Merkezi Sorumlusu Necmettin Emiroğlu, Özel Mersin Bahar Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi İşletmecisi Ümit Tekbaş, Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi Müdürü Ertan Eren ile Özel Dr. Selahattin Palamut Yaşlı Yaşam Merkezi Sorumlu Müdürü Buğra Palamut'un yanı sıra sektör temsilcileri katıldı.

560 saatlik eğitim verilecek

Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi (TORSEM) ile sektöre yön veren temsilcilerin işbirliğinde yürütülecek sertifika programında, kursiyerlere toplam 560 saat sürecek uygulamalı ve teorik eğitimler verilecek.

İmzaların atılmasının ardından konuşan Toros Üniversitesi Rektörü Özdemir, üniversitelerin asli görevlerinden birisinin de lisans ve ön lisans eğitimi dışında sürekli eğitim merkezleri vasıtasıyla sektörlerin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştirmek olduğunu vurguladı. Özdemir, "Bugün burada güzel bir işbirliği yaptık, inşallah bu işbirliği hem kurumlarımıza hem üniversitemize, toplumumuza büyük katkılar sağlar. Gerçekten ülkemizdeki bireylerin refahının artmasını istiyoruz. İyi hizmet verebilmek için nitelikli eleman gerekiyor. Nitelikli eleman hem işin teorisini bilen hem de pratiğini bilen kişilerdir. Bu açıdan bu örnek projede işbirlikleri için sektör temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bu sertifika programı inşallah meyvesini verip sektörlerin ihtiyaç duyduğu elemanların niteliğini arttırabilirsek çok başarılı bir işin altına imzamızı atmış olacağız" dedi.

Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi Müdürü Eren ise sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların bu sertifika programı ile yetiştirilecek olmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Hızlı yaşlanan bir ülkeyiz. Bunun için de yaşlıların gerek huzurevi hizmeti gerekse de evde bakım hizmeti için daha donanımlı, daha yeterli düzeyde bir eğitimden geçmesi ülkemiz için çok önemlidir. Üniversitemizin, Sayın Rektörümüzün başlatmış olduğu bu projenin bizlere de çok katkısı olacak ve daha nitelikli elemanlarla daha nitelikli hizmet vermemizi sağlayacak. İnşallah başarıya ulaşırız" diye konuştu.

Diğer kurumların temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda, son yıllarda giderek daha çok önem kazanan yaşlı bakımı konusunda Toros Üniversitesi ile imzaladıkları protokolünün kendileri için bir çığır açacağını vurgulayarak, Toros Üniversitesi ve Rektör Özdemir'e teşekkür ettiler.

TORSEM'in yürüttüğü sertifika programı ile ilgili detaylı bilgilerin çok yakında Toros Üniversitesi'nin web sayfasında yayınlanacağı açıklandı.

Toros Üniversitesi, huzurevleri için nitelikli eleman yetiştirecek

Kaynak: