Trabzon'da sel ve heyelan

Trabzon'da sel ve heyelan

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, Acısu karayolu da ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, Şalpazarı-Acısu Karayolu'nda yaşanan heyelan nedeniyle dağ yamacından kopan taş ve toprak kütleleri, mahalle yollarını ulaşıma kapattı.

Sel nedeniyle bazı evlerde hasar meydana gelirken, ilçenin Doğancılar Mahallesi'nde yaşayan 76 yaşındaki İfakat Çoban'da sel suları nedeniyle evinin önündeki çamurları temizlerken, başını taşa çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da dün akşamdan itibaren etkili olan şiddetli yağışların Şalpazarı ilçesinde sel ve heyelanlara neden olduğunu söyledi.

Kentin farklı yerlerinde de sel ve heyelanların yaşandığını belirten Gümrükçüoğlu, "Heyelanlar özellikle Şalpazarı ilçesinde etkili oldu. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Sel ve heyelana bağlı zarar gören evler var ama şu an net bir rakam söylemek doğru değil." dedi.

Gümrükçüoğlu, sel ve heyelanlara bağlı olarak Şalpazarı-Acısu Karayolu'nun ulaşıma kapandığını da ifade ederek, "İlçede selden en fazla Acısu, Doğancılar, Geyikli, Çamlıca, Sütpınarı, Sinerli mahalleleri zarar gördü. Büyükşehir Belediyemize bağlı 30 iş makinesi çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Ekiplerimizin yoğun gayretleri sonucu Acısu yolu başta olmak üzere ana yollarımız ulaşıma açıldı. Diğer ara ve mahalle yollarında da çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Sel ve heyelana bağlı olarak bir kişinin de hayatını kaybettiğini belirten Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "İlçenin Doğancılar Mahallesi'nde ikamet eden 73 yaşındaki İfakat Çoban isimli vatandaşımız da sel ve heyelan nedeniyle kapısının önünde oluşan çamurları temizlemek isterken, düşmesi sonucunda hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, yağışların devam ettiğini de işaret ederek, devletin her kurumunun ilçeyi eski haline getirmek için çalıştığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ilçede sel ve heyelan nedeniyle zarar gören mahallelerde incelemede bulundu.