Trabzon'daki şiddetli sağanak

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Araklı ilçesinde rüsubat temizleme çalışmalarını sürdürüyor
Trabzon'daki şiddetli sağanak

TRABZON (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Trabzon'un Araklı ilçesinde rüsubat temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Araklı ilçesinde dün gece meydana gelen kuvvetli yağışların ardından ortaya çıkan olumsuzluklara DSİ ekiplerinin iş makineleri ile anında müdahale edildiği belirtildi.

Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz'de zaman zaman aşırı yağışların ortaya birtakım olumsuz durumlar çıkarabildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Bu kapsamda Araklı'da dün başlayan kuvvetli yağışlar sonrasında Kaşıkçı Deresi'nde yukarı havza heyelanları, kıyı oyulmaları kaynaklı rüsubat hareketi ile beraber akışa geçen yağış sularının, yol altlarından geçen menfezleri tıkaması neticesinde lokal bir taşkın meydana gelmiştir. Taşkına, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri anında müdahale etti ve taşkın suları geçici olarak derive edilerek tahliye edildi."

Açıklamada, müdürlük bünyesinde oluşturulan taşkın alarm ekibiyle gece boyu koordineli çalışılması sonucu hızlı şekilde ilçeye iş makinesi ve personel sevk edildiği vurgulanarak, ekiplerin risk altındaki derelere müdahale ettiği aktarıldı.

Gece boyunca yan havza heyelanları ve dere yatağı su seviyelerinin DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap ve ilgili personel tarafından yerinde incelendiğinin altı çizilen açıklamada, "Uydu radar görüntüleri de anbean takip edildi. Ekiplerimiz ilçedeki rüsubat temizleme çalışmalarına, yaşanan olumsuzluklar tamamen ortadan kalkıncaya dek devam edecektir." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: