Trabzon’dan Japonya ve Amerika ‘ya somon ihracatı

Trabzon'dan 15 Nisan'dan itibaren başta Japonya ve Amerika olmak üzere çok sayıda ülkeye Somon Balığı ihracatı yapılacak.
Trabzon’dan Japonya ve Amerika ‘ya somon ihracatı

Trabzon'dan 15 Nisan'dan itibaren başta Japonya ve Amerika olmak üzere çok sayıda ülkeye Somon Balığı ihracatı yapılacak.

Denizer Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Recep Denizer, başta Japonya olmak üzere bir çok ülkeye Somon Balığı ihracatı yapacaklarını belirterek bu yöndeki antlaşmaların yapıldığını söyledi. Geçen yıl 500 ton civarında somon ihracatı yapıldığını bu yıl bu rakamın 2 bin tona kadar çıkacağını belirten Denizer, artık dünya balık piyasasında Türkiye'nin ismi geçmeye başladığını ifade ederek bu potansiyeli çok iyi değerlendirmek istediklerini kaydetti.

Yaklaşık 150 yıldır balıkçılık mesleğini sürdüren Denizer Ailesi'ne sahibi olduğu Denizer Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Recep Denizer, Trabzon'dan bu yıl 6-7 kadar firmanın söz konusu ülkelere Somon Balığı ihracatı yapacağını ifade ederek, "Hamside bu sezon beklenen ihracatı yapamadık. Ancak bu yıl önceki yıla göre neredeyse 4 katı kadar Somon ihraç edeceğiz. Japonya, Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerle yaptığımız antlaşmalar var. Son dönemlerde dünya balık piyasasında artık Türkiye'nin ismi geçmeye başladı. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Şu an Trabzon'dan söz konusu ülkelere 7 kadar firma somon ihracatı yapacak. 15 Nisan'dan itibaren başta Japonya olmak üzere diğer ülkelere balık göndermeye başlayacağız. Trabzon'dan ilk kez bu yıl bu kadar çok miktarda Somon ihracatı yapılacak. Geçen sene 500 ton kadar Somon ihracatı yapıldı, bu yıl ise 2 bin ton civarında ihracat yapmayı düşünüyoruz. Bundan da yaklaşık 1,5 milyon dolar döviz geliri bekliyoruz" diye konuştu.

İHA