Trabzonspor Hüseyin Avni Aker'e vedaya hazırlanıyor

Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda etmeye hazırlanan Trabzonspor'da eski kulüp başkanlar, Akyazı Stadı'nda bordo-mavili takımın yeni başarılar elde etmesi temennisinde bulundu.
Trabzonspor Hüseyin Avni Aker'e vedaya hazırlanıyor

Trabzonspor Dergisi'nde "Şampiyon başkanlar ve Avni Aker" başlığıyla, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mehmet Ali Yılmaz ve Sadri Şener'in görüşlerine yer verildi.

Bordo-mavili kulübün Birinci Lig'e çıktığı dönemde görev yapan ve 4 Birinci Lig şampiyonluğunda imzası olan Şamil Ekinci, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor'un ciltlere sığmayan hatırasının bulunduğunu belirterek, "Ancak en güzeli İkinci Lig'den Birinci Lig'e çıkışımız. Daha sonra Birinci Lig ve kupa şampiyonlukları yaşadık. Trabzonspor, bütün başarılarını bu stadyumda kazandı. Hepsi dillere destan. Umuyoruz ki Akyazı'da yeni başarıları tekrarlarız." ifadelerini kullandı.

Ahmet Celal Ataman da kendisi için en önemsediği olayın 1973-74 sezonunda takımın Birinci Lig'e çıkması olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bu şampiyonluğun ve sonrasında kazanılan çok önemli zaferlerin kutlamalarını asla unutmam. Hüseyin Avni Aker'in 1940'lı yıllarda verdiği o büyük mücadelenin yanında bizlerin emekleri sönük kalıyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nın gerektiği şekilde muhafaza edilmesini, Akyazı Stadı'nın hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah yeni başlangıçların müjdecisi olur yeni stadyum."

Yılmaz: Hafızalardan silinmesi mümkün değil

Mehmet Ali Yılmaz ise Türk futbol tarihinde çığır açan, Anadolu'dan yükselen bir değer olarak adını zirveye yazdıran Trabzonspor'un tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı'nın önemli bir yer tuttuğunu bildirdi.

Yılmaz, sayısız başarıların elde edildiği, göğüslerinin kabardığı, gurur duydukları şampiyonluk kupalarının heyecan ve sevinçlerini yaşadıkları Hüseyin Avni Aker Stadı'nın hafızalardan silinmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Şener'in görüşleri

Türk futbolunda 3 Temmuz sürecinin yaşandığı 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'da başkanlık görevinde bulunan Sadri Şener ise Hüseyin Avni Aker Stadı'nın, şampiyonluklar, sevinçler, hüzünler yaşadıkları bir yer olduğunu aktararak, "Benim için unutulmaz olan 2010-2011 şampiyonluğudur. Trabzonspor uzun yıllar sonra şampiyonluk kupasını kazandı. Lakin kupası verilmedi. Çünkü başkasının hak ettiğini söylediler. Söyleyen de alan da zaten buna inanmıyor. Sportif açıdan kararlar ortada. Avni Aker'de o sezon yaşadıklarımız bizim için çök önemli." değerlendirmesinde bulundu.