Trabzonspor'a teselli ikramiyesi

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarıya hızlı bir başlangıç yaparek ilk dört maçını kazanan Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor'un ardından Atiker Konyaspor deplasmanından da beraberlikle dönerek son iki haftada 4 puan kaybetti.
Trabzonspor'a teselli ikramiyesi

Üst üste alınan beraberlikler keyifleri kaçırsa da son 6 maçta sadece 2 gol yiyen Trabzonspor, ikinci yarı baz alındığında en az gol yiyen takım oldu.

Trabzonspor'un bu performansında kaptanı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın takımına katkısı önemli etken oldu.

Takımın en istikrarlısı olan Onur, oynadığı 22 maçın tamamında 90'ar dakika olmak üzere bin 980 dakika sahada kalarak en fazla görev yapan isimlerin başında geldi.

29 yaşındaki tecrübeli kaleci, ligin ikinci yarısındaki 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alan bordo-mavili takımın kalesinde önemli kurtarışlarıyla dikkati çekti.

Ligin ilk bölümünde 16 maçta 20 gol yiyen ve maç başına 1.25 gol yeme ortalaması ile oynayan Onur, ikinci bölümde kalesinde 6 maçta 2 gol gördü ve ortalaması maç başına 0.33 oldu.

Bu arada, bu sezon kalesinde rakiplerine fazla gol şansı tanımayan Trabzonspor, topu rakip filelere göndermede yaşadığı sıkıntıyı gidermeye çalışıyor. Özellikle ilk yarının 16 haftalık bölümünde 12 kez rakip fileleri havalandıran bordo mavililer, ikinci yarıda ise ilk 6 haftada 9 gol kaydetti. ligde 21 golü bulunan Trabzonspor, Adanaspor ile birlikte en az gol atan 4'üncü takım konumunda bulunuyor.