Trabzonspor'da rekabet tavan yaptı

Trabzonspor’da futbolcular arasında yaşanan rekabet tavan yaptı. Teknik Direktör Ersun Yanal, iskelet oluşturmada sıkıntı yaşasa da rekabete en çok sevinen isimlerin başında geliyor.
Trabzonspor'da rekabet tavan yaptı

Spor Toto Süper Lig’de, arzuladığı şampiyonluğa ulaşmak için yeniden yapılanmaya giden Trabzonspor'da yaşanan değişim devam ediyor. Bu sezon Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyonluk kovalayacak olan Karadeniz ekibinde, yeni transferlerinde takıma katılmasıyla birlikte rekabet üst seviyeye çıktı.

Yanal'ın hedefi iki tane hazır ilk 11
Yeni sezon hazırlıklarını Macaristan'ı Györ şehrinde sürdüren Trabzonspor, burada yaptığı 5 hazırlık maçını da kazandı. 28 kişilik oyuncu kadrosu ile yeni sezona hazırlanan bordo-mavililerde Teknik Direktör Ersun Yanal, her oyuncusuna şans verirken, önümüzdeki günlerde ise oyuncu kadrosunu 24-25 kişiye indirecek. Kamp süresi boyuncu kadroda bulunan oyuncuların performansından oldukça memnun olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, yeni sezonun başlangıç dönemlerinde olmasa bile önümüzdeki günlerde en büyük hedeflerinden biri iki tane hazır 11'i elinde bulundurmak.

Her bölgede rekabet
Son yapılan transferlerle birlikte gelecek sezonun kadrosunu oluşturmaya çalışan Teknik Direktör Ersun Yanal, farklı sistemler üzerinde duruyor. Elindeki oyuncu yapısına göre alternatifli planlar deneyen tecrübeli teknik adam, iskelet oluşturmada zorlansa da rekabete en çok sevinen isimlerin başında geliyor. Dengeli bir kadro kurmaya özen gösteren bordo-mavililerin teknik patronu, her bölgede gelecek gelecek vaadeden oyuncuları elinde bulunduruyor.

Her oyuncunun alternatifi var
Trabzonspor’da bir bölgede başlayan rekabet üç bölgeye kadar her alanda yaşanıyor. Kalede Onur’un yeri sağlam gözükse de istim üstünde olan kalecinin ensesinde Esteban bulunuyor. Sağ kanatta Zeki Yavru'nun yeri şimdilik banko gözükse de bordo-mavililer, bu bölge için transfer arayışını da sürdürüyor. Savunmada ise Yanal, Durica'nın partnerini arasa da bu oyuncunun yeri de garanti değil. Bu bölgede Mustafa Yumlu, Uğur Demirok, Akakpo ve Mustafa Akbaş da forma alabileceğini kamp süresinde gösterdi. Savunmanın soluna transfer edilen Luis Ibanez ise son oynanan hazırlık maçında iyi bir performans ortaya koydu. Bordo-mavililerin bu bölgesinde de kıyasıya bir rekabet olacak. Yanal, bu bölge için yeni transfer Ibanez'i düşünse de Güray Vural, Mustafa Akbaş ve Yusuf Erdoğan'ı bu bölgede zaman zaman deneyerek neler yapabileceklerini gördü.

Orta alanda forma savaşı olacak.
Gelecek sezon forma rekabetinin yaşanacağı en önemli bölgelerden biri de orta saha olacak. Geçtiğimiz sezon orta sahada önemli isimleri elinde bulunduran bordo-mavililerde Okay Yokuşlu ve Mehmet Ekici gibi oyuncuların da formaları artık garanti değil. Onazi ve Bero gibi önemli ayakların transfer edilmesinin ardından Yanal, iskeleti bu bölgeden oluşturmaya başlayacak. Aytaç Kara, Yusuf Erdoğan, Güray Vural'ın yanı sıra Yusuf Yazacı, Abdulkadir Ömür gibi genç oyuncularda bu bölgede forma almak için savaşacak. Yanal, Senegal'li forvet oyuncusu Dame N'Doye'nın takımda kalması halinde bu oyuncuyu da bu bölgenin sağında kullanmayı planlıyor.

Forvet hattında forma aslanın ağzında
Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılmasından sonra arzuladığı forvet oyuncusu karakterini bir türlü tutturamayan Trabzonspor, bu sezon ise aynı boşluğa düşmek istemiyor. Uzun yıllardan beri gol sorunu yaşayan Karadeniz ekibi, bu bölgeye yıldız oyuncular transfer etse de beklentileri karşılayamadı. Yanal'ın yeni sezonda nasıl bir forvet hattı kuracağı ise merak konusu. Ramil Sheydaev ve Muhammet Demir gibi forvet oyuncularını elinde bulunduran Trabzonspor, diğer bölgelere göre oyuncu sayısı az olsa da, bordo-mavilileri gole taşıyacak en önemli isimlerin başında ise Castillo geliyor. Trabzonspor'a gelmek için gün sayan Güney Koreli futbolcu Hyun-Jun Suk da bordo-mavililerin büyük bir umut bağladığı forvet oyuncularının başında geliyor.