Trabzonspor’un 3 büyük fobisi

Trabzonspor Teknik Direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımın geçtiğimiz sezondan beri peşini bırakmayan 3 önemli fobisi üzerinde duruyor.
Trabzonspor’un 3 büyük fobisi

Trabzonspor Teknik Direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımın geçtiğimiz sezondan beri peşini bırakmayan 3 önemli fobisi üzerinde duruyor. Büyük bir sorun haline gelen deplasman fobisi ise Yanal'ın gündemindeki en önemli sorun.

Spor Toto Süper Ligin 6. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bu maçın hazırlıklarına devam ederken, Teknik Direktör Ersun Yanal ise bordo-mavili takımda geçtiğimiz sezonda beri büyük bir sorun haline gelen 3 önemli fobiye çözüm arıyor. Özellikle geçtiğimiz sezonda beri bir türlü yakalanamayan takım ruhunu bir an önce takıma kazandırmak için önemli bir yol kateden deneyimli teknik adam, birlikte hareket eden ve birlikte düşünen bir ekip oluşturmak için yoğun mesai harcıyor. Bunun içinde çeşitlik etkinlikler düzenleyen Yanal, sosyal faaliyetler dışında futbolcularıyla da bire bir görüşmeler yaparak psikolojik destek veriyor.

Seri galibiyetler

Bordo-mavililerde önemli fobiler arasında ise takımın seri galibiyetler elde edememesi yatıyor. Geçtiğimiz sezon üst üste 3 maç dahi kazanamayan Karadeniz ekibi, bu sezon bu sorunu Yanal, yönetiminde yeni planlanan takımla birlikte bertaraf etmeyi planlıyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takımın özgüven kazanması için seri galibiyetlerin büyük bir öneme sahip olduğunu vurguluyor. Kazandıkça özgüveni artan bir ekip haline geleceklerini anlatan deneyimli teknik adam, bu zorlu süreçte seri galibiyetler elde etmeleri halinde, hem takım değerinin hem de oyuncu kadrosunun değerinin yükseleceğine işaret ederek, hedeflere varabileceklerini belirtiyor.

Deplasman fobisi

Trabzonspor'un en önemli sorunlarının başında ise deplasman fobisi geliyor. Hafta sonu deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak olan bordo-mavililer, zorlu müsabakaya 3 puandan öte deplasmanda kazanılması gereken bir maç olarak bakıyor. Evinde son saniyelerde bulduğu golle Atiker Konyaspor'u mağlup ederek yeni bir hava yakalayan Karadeniz ekibi, dış sahada oynayacağı ilk karşılaşma olan Kardemir Karabükspor müsabakasını da kazanarak galibiyet serisi için önemli bir adım atmayı planlıyor. Teknik Direktör Ersun Yanal, geçtiğimiz sezon dış sahada 12 mağlubiyet alarak tarihinin en kötü deplasman performansını sergileyen bordo-mavililerin, bu kaderini bu sezon değiştirmeyi amaçlıyor. Bu sezon dış sahada henüz maç kazanamayan Karadeniz ekibi, Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Kardemir Karabükspor maçını kazanarak 5 maçlık deplasman galibiyeti özlemine son vermek istiyor.

Kaynak: