Trafiğe ikinci neşter: Avrasya Tüneli

Bakan Arslan: "Tarihi yarımadanın doğusunda kayda değer oranda trafik azalacak. Boğaziçi, Galata ve Unkapanı köprülerindeki araç trafiğinde hissedilir bir rahatlama olacak"
Trafiğe ikinci neşter: Avrasya Tüneli

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ardından trafik sorununa ikinci neşteri Avrasya Tüneli ile vuracaklarını söyleyen Arslan, "Tarihi yarımadanın doğusunda kayda değer oranda trafik azalacak. Boğaziçi, Galata ve Unkapanı köprülerindeki araç trafiğinde hissedilir bir rahatlama olacak" diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, darbe girişimine rağmen yatırımların hız kesmediğine dikkat çekerken, 3'üncü köprünün ardından yıl bitmeden Avrasya Tüneli'ni açacaklarını söyledi. Tünelin, planlanandan 7 ay önce 20 Aralık'ta açılacağını kaydeden Arslan, projenin şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını engelleyeceğini ifade etti. Habertürk'ün haberine göre, Arslan, tünelin 7.5 büyüklüğünde bir depreme dayanacak şekilde tasarlandığını belirterek, "Boğaz'ın altında inşa edilen sistem, İstanbul'da 500 yılda bir olacak en büyük depremde hiç hasarsız hizmete devam edebilecek" dedi.

Projeden bahseden Arslan, "Kazlıçeşme- Göztepe hattında yolculuk süresi 15 dakikaya inecek. Tarihi yarımadanın doğusunda kayda değer oranda trafik azalacak. Boğaziçi, Galata ve Unkapanı köprülerindeki araç trafiğinde hissedilir bir rahatlama olacak" diye konuştu.