Aykut Demirok

Aykut Demirok

TRAJİKOMİK BİR MAÇ

TRAJİKOMİK BİR MAÇ

Belli ki Hleb’in 90 dk sahada mücadele edebilecek kudreti yok anladık. Peki Hleb’in yokluğunda bu görevi mevcut şartlar içerisinde en iyi yapabilecek, oyunun her iki yönünü de oynayabilecek oyuncu kim? Tabi ki Borek. Ama ; bu maç için Mesut Hoca’nın aldığı her topu geriye oynamaktan başka  bir misyon üstlenemeyen Mbamba tercihi de neyin nesi?Dk 65 Hasan Kabze oyundan alınıyor.

Eğer bu değişikliğin sebebi Hasan Kabze’nin gördüğü karttan sonraki asabi halleri  ise ki profosyonellikte böyle bir şeye asla yer yok, yerine Hleb giriyor.O da ne?Mbamba bu sefer sağ önde.Etme eyleme be hocam! Antalya zaten yaşlı takım, adamlar 60’dan sonra bitmiş sağ bekleri Serkan Balcı ,sol bekleri Wederson sık sık ileri çıkıyor, kanatta hücum adına Mbamba’dan alacağın verimi sanki Ömer Ali  veya Erdal’dan alamayacan mı?Ha !Ben yenilmeyim kardeşim, 1 puan iyi puan diyorsan ki, maç sonu açıklaman da zaten bu yönde  sağ kanattan hücum  yemeyeyim anlayışı adına  Mbamba tercih sebebi ise, kusura bakma hocam o zaman vizyonda sıkıntı var demektir. Bu takımın normal şartlarda sol bekinde  Ergün Teber oynar. Bazen tribünlerin  tepkisini çekse de Mehmet Uslu’ya göre  tecrübesiyle bence bir adım önde.

Yediğimiz golde Mehmet Uslu ‘nun bariz hatası mevcut. Sağ bek Ali Turan ise,  attığı pasla Djalma’nın golünde asisti yapan  Hasan  Kabze’ye hücumu başlatan  oyuncu oldu. Djalma bu goldeki esnekliği ile jimnastikçilere âdete taş çıkarttı. Fakat; Koray’ın attığı Antalyaspor golünde Mehmet Uslu kadar Ali Turan da hatalıydı. Sağ kanatta onun boşalttığı alanda Diarra gol pasını verdi. Fuat Çapa’nın Emrah Başsan’ın  sakatlığı ve Torku Konya’nın golü üzerine 4-4-2 ‘ye dönerek, Diarra’nın yanına İsaac’i alıp ,Murat Duruer’i çıkarıp, yerine sağ öne yaptığı Koray  hamlesi maalesef golü kalemizde görmemize neden oldu.Bursa ve Galatasaray maçlarında bile kalede bu maç kadar gol pozisyonu verilmedi. Özellikle maçın 25-60. dakikaları arası rakibin yakaladığı pozisyonlar takım savunması adına sıkıntılı bir maç yaşandığının emareleriydi. Üstelik bir de İtanje’nin alabileceği bazı toplarda yaşadığı tereddütler yürekleri ağza getirdi.

Her şeye rağmen 70. dakikada golden sonra ki net pozisyonda Gekas , Fornezzi ile karşı karşıya  kaldığında golü atsa ,Antalya’nın fişini  çoktan çekmişti.Yunanlı golcü ,  pozisyonda  kalitesine yakışmayacak tarzda  kötü bir vuruş yaptı. Gekas demişken, dakikalar 90+2  Torku Konyaspor  Antalyaspor sağ kanadından serbest vuruş kullanıyor. Bir bakıyorsunuz, on sekiz içinde gol yüzdesi en yüksek oyuncu olan Gekas topun başında ve bir Allahın kulu da uyarmıyor. İnsanın aklından takım içerisinde bir disiplin problemi mi var? Sorusu da geçmiyor değil hani!

Maç adına başka bir trajikomik durum ise hakem Hüseyin Göçek’in 3’ü net sarı kart olan yaptığı  6 faul ile  kart  görmeden oyundan çıkan İbrahim Dağşan’a yedek kulübesinde itirazdan  dolayı kart göstermesiydi. Hakem Göçek, maç içinde ev sahibi takımı fauller ve kartlar  konusunda kollayan bir yönetim gösterdi. Mesut  Bakkal adına gerçekten formsuz bir maç geride kaldı.Ne kokan ne bulaşan orta saha kurgusuna Recep Aydın hamlesi de daha erken yapabilirdi.Neticede Antalyaspor’un 11/5 Torku Konyaspor’un 2/2 şut isabeti ,yine Antalyaspor’un 16/4 Konyaspor’un 9/1 orta isabetleriyle oynadıkları müsabakada Torku Konyaspor puanını33’ çıkardı.Alınması gereken  daha ortada en az 6-7 puan var.Yalnız Mesut  hoca’nın kadro tercihi, maç içinde oyunu okuyup ve gerekli müdahalelerde bulunmaması zorlu fikstürde  ileri ki haftalar için kendi adıma  endişe oluşturmadı da değil hani. Artık daha iyi anlaşılıyor ki; hücum anlamında Allah bu takım içinde Djalma’ya  ve Hleb’e   zeval vermesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aykut Demirok Arşivi
SON YAZILAR