Trakya Üniversitesi 9’ncu dönem Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu görevi teslim aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu Trakya Üniversitesi'nin Rektörü olarak atamasının ardından eski Rektör Prof.
Trakya Üniversitesi 9’ncu dönem Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu görevi teslim aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu Trakya Üniversitesi'nin Rektörü olarak atamasının ardından eski Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, mühürü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na teslim etti.

Trakya Üniversitesi 9'ncu dönem "Rektörlük Devir Teslim Töreni" Balkan Kongre Merkezinde gerçekleşti. Öğretim üyeleri arasında yapılan oylamada 279 oy alarak rakiplerini sollayan Trakya Üniversitesi 9'ncu dönem Rektörü Erhan Tabakoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla ataması gerçekleşti. Devir teslim töreniyle Rektör Tabakoğlu, resmen görevine başladı.

"Rektörlük bayrak yarışıdır"

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, rektörlüğün bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, "Biz ömrümüzün bir çoğunu bu üniversiteye vererek beraber büyüdük. Biz burada hastalarımıza baktık, kimini iyileştirebildik. Öğrencilerimiz için gayret sarfettik. Bu kurum sadece bir bina değil, buraya pek çok anımızı biriktirdik. Burası ömrümüzün çok büyük bir kısmını geçirdiğimiz çok özel ve kutsal bir mekan. Bu mekanı daha ileriye götürmek için bu yarış içerisine girdik. Bu bir bayrak yarışıdır. Bir seçim yaşadık. Sevgili Yener hocam bizim 25 yıldır hukukumuz olan, çok değer verdiğimiz bir büyüğümüzdür. Bir tatlı yarışın içerisine girdik. Bu görev bize kısmet oldu. Yener hoca da biliyor ki içimizde bu görevi çok daha da layıkıyla yapacak hocalarımız var. Yener hocamın da çok büyük emekleri oldu. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonra aldığımız bu bayrağı devam ettirirken en çok kendisine danışacağımı söylemek istiyorum" dedi.

FETO darbe girişimi hakkında da açıklamada bulunan Rektör Tabakoğlu, "Su uyur düşman uyumaz. Bizim bu ilerlememizi içine sindiremeyen koyun postuna bürünmüş düşmanlar etrafımızda gördüğünüz gibi 15 Temmuz'da inanılmaz bir düşmanlıkla ülkemizi, geleceğimizi yok etmek istediler. Düşman uyumuyor. Yavaş yavaş bizi yok etmek için gayret gösteriyor. Öyleyse biz iri olmalıyız, güçlü olmalıyız. Üniversite'ye bu anlamda çok büyük işler düşüyor. Hem bilimsel hem de her anlamda. Yaşadığımız bu büyük travmayla gördük ki bizi yok etmeye çalışan düşmanlar karşısında bu millet çok büyük bir millet olduğunu gösterdi ve sokaklara dökülerek bu saldırıyı bertaraf etti. Şimdi ne diyoruz? Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Burada da aynı anlayışla devam edeceğiz; söz konusu üniversitemizse gerisi teferruattır. Birlik ve beraberlik içerisinde en çok katkıyı verecek kişiyi düşünerek bu şevk ve inançla bu görevi devralıyorum. Hepinizin bu görevde bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bütün öğretim üyesi arkadaşlarım, lütfen bize destek olun" ifadelerini kullandı.

"Hiçbir cemaatin adamı değilim"

Eski Rektör Yener Yörük ise hiçbir cemaate mensup olmadığını belirterek, "Hiçbir cemaatin adamı değilim. Bu anlamda bugün içinde yaşadığımız zorlu süreçte öncelikle ben demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Aklın yitirildiği noktalarda aklı önceleyen ve akılla bilimi üreten en önemli merkezlerden olan üniversitelere de bu süreçte de çok önemli görevler düştüğünü, başta yöneticiler ve öğretim üyelerine büyük görevler düştüğünü biliyoruz, hepimizin sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Trakya Üniversitesi yöneticisi olarak bu süreçte ben, kişisel çıkarları değil, grupları değil, mezhepleri değil, cemaatleri değil, sadece aziz milletimize ve şanlı devletimize çalıştım. Bu uğurda geceli gündüzlü emeğimi korudum. Aklımın erdiğince kurumumuzun daha iyi noktalara gelebilmesi için çabalarda bulundum. Bugün burada 9'uncu dönem rektörlüğünü devrettiğim Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu hocama, değerli meslektaşıma ve sevgili kardeşimin bu bağlamda çok daha üst noktalara getireceğinden eminim. Kendisine buradan tekrar başarılar diliyorum" dedi.

Trakya Üniversitesi 9’ncu dönem Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu görevi teslim aldı

Trakya Üniversitesi 9’ncu dönem Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu görevi teslim aldı

Trakya Üniversitesi 9’ncu dönem Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu görevi teslim aldı

Kaynak: