Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

TRANSFER LAZIM

TRANSFER LAZIM

Bugünkü yazımda ikinci devre başlamadan önce Torku Konyaspor’un durumunu değerlendirmek istiyorum. İlk devrede hedeflenen performansı gösteremeyen yeşil beyazlılar ilk devreyi olmaması gereken bir yerde bitirdi. Kadronun potansiyeline ve sezon öncesi hedeflere baktığımızda Torku Konyaspor’da bir şeylerin eksik olduğu aşikâr.

 

Sezon ortasında hoca değişikliğine giden yeşil beyazlılar bununla birlikte doğal olarak taktik değişikliğe de gitti. Aykut Kocaman’ın gelmesiyle daha dengeli ve pasa dayalı bir takım görüntüsüne bürünen yeşil beyazlılar bunun dışına çıktığı ve oyunun iki yönünde de yetersiz kaldığı maçlar çıkardı. Sezon başlarında performansıyla göz dolduran Torje günden güne ritmini kaybetti ve yedek kulübesinde oturmak zorunda kaldı. Takımın maestrosu Hleb kadro dışı kalmaya başladı. Djalma sakatlığının da geçmesiyle takıma döndü ve takımın hücum gücüne önemli oranda katkı yaptı. Buna rağmen çoğu maça ilk on birde başlamaması beni en çok şaşırtan durumlardan birisi oldu. Ömer Ali kendini gün be gün geliştirdi ve bu takımın önemli oyuncularından biri haline geldi. Hasan Kabze santraforsuz takımı taşımada önemli bir rol üstendi.

 

Benim asıl üzerinde durmak istediğim konu bu aslında. Torku Konyaspor’un hücum bölgesine mutlaka transfer yapılmalı. Sezon başında takıma katılan Ciprian Marica’nın uzun süreli sakatlığı yeşil beyazlıların hücum gücünü oldukça zayıflattı. Forvette kullanabileceği Dmitar Rangelov ortaya koyduğu performansla taraftarları hayal kırıklığınauğrattı. Bu eksik ilk devre boyunca sürekli ortaya çıktı. Rangelov’un gösterdiği performans ve Marica’nın geçirmiş olduğu bu uzun süreli sakatlık transferi mecburi kılıyor. Taraftar da yönetimden transfer bekliyor.

 

Gol yollarında çok sıkıntı çeken Torku Konyaspor’da yük birkaç futbolcunun üzerine bindi. Bu futbolculardan biri de Ömer Ali. Bu sezon çok iyi bir performans ortaya koyan Ömer Ali takımın gol yollarında önemli bir gücü haline geldi. Teknik kapasitesi ve oyun disipliniyle ilk devrede Torku Konyaspor’un en sağlam oyuncularından birisiydi. Takımın ileri ucu bu haldeyken Ömer Ali gibi bir oyuncunun böylesine kritik bir zamanda muhakkak takımda kalması gerekir. Eğer Ömer Ali takımdan ayrılır ve adı geçen büyük takımlardan birine transfer olacak olursa bunun hem Torku Konyaspor’a hem de Ömer Ali’ye zararı olur. Devamlı forma şansı bulması gereken Ömer Ali’nin bir süre daha burada kalması gerekir. Özetleyecek olursak performansıyla öne çıkan futbolcuların takımda kalması gerekirken hiç olmazsa forvet mevkiine bir oyuncu transfer etmek lazım. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR