Transfer rekortmenleri La Liga'dan

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) geçen sezon şampiyonluğu son maçta Atletico Madrid'e kaptıran Barcelona, transferin şu ana kadar en "bonkör" takımı oldu.
Transfer rekortmenleri La Liga'dan

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Barcelona, kadrosuna kattığı 5 futbolcu için kasasından 143 milyon avo çıkararak, bu sezon transfere en çok para harcayan takımlar sıralamasında zirvede yer aldı.

Katalan ekibi, en çok bonservis bedelini, Avrupa'nın en iyi forvet oyuncuları arasında gösterilmesine rağmen zaman zaman saha içinde centilmenlik dışı hareketleriyle tepki çeken Uruguaylı golcü Luis Suarez'e harcadı.

Barcelona, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda İtalyan oyuncu Giorgio Chiellini'yi ısırması nedeniyle 9 milli maç ve 4 ay futboldan men edilen Suarez'i transfer etmek için İngiltere'nin Liverpool ekibine 81 milyon avro ödedi.

Valencia'nın 30 yaşındaki Fransız defans oyuncusu Jeremy Mathieu'yu 20 milyon avro karşılığında renklerine bağlayan Barcelona, Sevilla'dan Ivan Rakitic'i de 18 milyon avro karşılığında transfer etti.

Katalan temsilcisi, kaleci transferleri için de kasasından 24 milyon avro çıkardı. Barcelona, file bekçiler Marc-Andre ter Stegen ve Claudio Bravo'nun takımlarına 12'şer milyon avro ödeme yaptı.

Real Madrid takipte

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını 12 yıl aradan sonra müzesine götüren bir diğer La Ligaekibi Real Madrid, 110 milyon avro ile "bonkör"lükte ezeli rakibi Barcelona'yı izledi.

Real Madrid, Dünya Kupası'nda Kolombiya formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 23 yaşındaki James Rodriguez'i 80 milyon avro karşılığında Monaco'dan alarak, kadrosundaki dünya yıldızlarına bir yenisini daha ekledi. 

İspanyol temsilcisi, Almanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasında orta sahadaki etkili futboluyla önemli rol oynayan Toni Kroos'u da 30 milyon avro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Real Madrid'e iki futbolcuya imza attırmak, 110 milyon avro bonservis bedeline mal oldu. Süper Lig'den değerli

Barcelona ve Real Madrid'in yeni transferleriyle güçlendirdikleri orta saha ve hücum hatları, 18 takımın yer aldığı Spor Toto Süper Lig'den daha değerli konuma geldi.

Her iki takımın orta saha ve hücum hattındaki futbolcular, toplam 890 milyon avro piyasa değeri ile 881 milyon avro değer biçilen 18 takımlı Spor Toto Süper Lig'i geride bıraktı.