TREDAŞ, kadın mühendis adaylarını ağırladı

Trakya bölgesindeki üniversitelerin mühendislik bölümlerinde okuyan öğrenciler, IC İÇTAŞ Enerji çatısı altındaki TREDAŞ'ı ziyaret ederek, enerji sektörü ve kariyer olanakları hakkında bilgi aldı
TREDAŞ, kadın mühendis adaylarını ağırladı

İSTANBUL (AA) - Trakya bölgesindeki üniversitelerde okuyan kadın mühendis adayları, IC İÇTAŞ Enerji çatısı altındaki Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'yi (TREDAŞ) ziyaret ederek, enerji sektörü ve kariyer olanakları hakkında bilgi aldı.

TREDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, kadınların iş hayatındaki istihdamının ve cinsiyetler arasında adil ve eşitlikçi fırsatların sunulmasına ilişkin farkındalığın artırılmasına yönelik olarak IC İÇTAŞ Enerji ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasındaki iş birliği kapsamında "Ver Elini Üniversite, Gelecek IC Enerji'de" sloganıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi'nin mühendislik bölümlerinde okuyan toplam 36 öğrenci ve öğretim üyesi TREDAŞ'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Öğrencilere, TREDAŞ Genel Müdürlüğü'nde şirket yapısı, çalışma şekli, yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler verilirken, şirketin teknolojik alt yapısının yerinde izlenmesi amacıyla operasyon yönetimini tamamen merkezileştirerek enerji kesintilerini minimize eden TREDAŞ Operasyon Merkezi de tanıtıldı.


- TREDAŞ TEM'de saha çalışmaları incelendi


Türkiye'deki elektrik dağıtım şirketleri arasında örnek eğitim merkezlerinden biri olan ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan TREDAŞ Teknik Eğitim Merkezi (TEM) de öğrencilere gezdirildi.

Öğrenciler, TREDAŞ TEM'de, derslerde gördükleri konuların sahadaki uygulamalarını öğrenme fırsatı buldu.

Gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilere, TREDAŞ'ta kariyer olanakları, mühendislik fakültelerinden mezun olmuş ve TREDAŞ'ta çalışan kadınların sektöre bakış açıları ve deneyimleri aktarıldı.

Proje, kadın mühendislerin enerji sektöründe istihdam edilmelerinde süregelen dengesiz dağılımın giderilmesini, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eşit fırsatlar sunulmasını, gerek sahada gerekse yöneticilik pozisyonlarında kadınların aktif rol almalarını sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: