Trendyol Süper Lig En Çok Penaltı Kullanan Takım

Trendyol Süper Lig en çok penaltı kullanan takım hangisi sence, biliyor musun? Fenerbahçe, ligdeki başarılarının yanı sıra tarih boyunca en çok penaltı kullanan takımlardan biri olarak biliniyor.
Trendyol Süper Lig En Çok Penaltı Kullanan Takım

Özellikle geçtiğimiz son 10 yıl içerisinde maçların son dakikası ya da uzatma dakikalarında elde edilmiş penaltılarla çok kazandığı başarılar olduğu biliniyor.

Süper Ligin En Çok Penaltı Atan Takımı

Trendyol Süper Ligi olarak oynanan 2023- 24 sezonunda 20 takım performans göstermeye devam ediyor. Türkiye'nin 1. Futbol Ligi olarak bilinen Trendyol Süper Lig’deki son şampiyon Galatasaray’dır. Rekor şampiyon da Galatasaray’dır. Bu kez muhtemel şampiyon yine Galatasaray’dır.

Ülke puanı sıralamasında UEFA’ya göre 9. sırada yer alan Trendyol Süper Ligi puanı tam 37.100 olarak güncellenmiştir. Son 3 yılda gösterilen performansın yanı sıra özellikle 23/ 24 sezonundaki takım değerlerinin artışıyla da Avrupa sahnelerinde daha fazla yer almaya devam eden takımlarımız bulunuyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray bunlardan ilk ikisidir. Avrupa liglerinde canlı trt spor izle ekranları üzerinden veya Exxen TV, Bein Sport üzerinden Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa liglerindeki maçlarını naklen izleyebilirsin.

Daha önceki atılmış maçlarda da kazanılan penaltılar ve bunların gole dönüştürülmesiyle ilgili maç özetleri bulunuyor. Toplam 1,07 milyar euroluk değeri olan Trendyol Süper Liginde 595 oyuncu bulunuyor. Güncel takımlara göre atılan penaltılar şöyledir.

  • Fenerbahçe kazandığı penaltı sayısı 9 ve gole dönüşen; 6
  • Hatay spor kazandığı penaltı sayısı 6 ve gole dönüşen 4
  • Pendik spor kazandığı penaltı sayısı 5 ve gole dönüşen 4
  • Samsun spor kazandığı penaltı sayısı 5 ve gole dönüşen 4
  • Adana Demirspor kazandığı penaltı sayısı 5 ve gole dönüşen 5
  • Konyaspor kazandığı penaltı sayısı 5 ve gole dönüşen 0
  • Beşiktaş JK kazandığı penaltı sayısı 4 ve gole dönüşen 2
  • Gaziantep FK kazandığı penaltı sayısı 4 ve gole dönüşen 2
  • Galatasaray kazandığı penaltı sayısı 4 ve gole dönüşen 4
  • Kayserispor kazandığı penaltı sayısı 4 ve gole dönüşen 4

Şeklinde transfer bilgileri ve Türkiye Futbol Federasyonu sayfalarında yer alıyor. Kazandığı penaltının tamamını gole dönüştüren 2 futbol takımı bulunuyor.

Galatasaray bu penaltılardan 4 tanesinin tamamını gole dönüştürmüştür. Ayrıca Kayserispor’da yine 4 penaltı kazanmış ve eksiksiz gol istatistiğiyle %100 grafik çizmiştir.

Süper Ligde En Çok Penaltı Kaçıran Takım

Trendyol Süper Lig en çok penaltı kullanan takım yanı sıra en çok penaltı kaçıran takımda yine Fenerbahçe olmuştur. 9 kez alınan penaltılardan 3 tanesi kaçırılmıştır. Fenerbahçe ve Hatayspor'un penaltıdan gol istatistiği %66,7 olarak hesaplanmıştır.

En başarılı Galatasaray ve Kayserispor’a ilaveten Adana Demirspor’da %100 başarı göstermiştir. Duran top istatistiklerinden farklı olarak penaltı atışlarının gole dönüştürülmesinde kazanılmış 5 penaltının tamamı gole dönüştürülmüştür.

Üçüncü ve dördüncü sıralarda yer alan Pendikspor ile Samsunspor'da toplam 5 penaltı kazanmışlar ve sadece 1 kaçırış ile 4 gol bulmuşlardır. Her 2 takımında penaltıdan gol istatistiği %80 olarak hesaplanmıştır.

Süper Lig’de ilk defa oynayan takımların yanı sıra samsunspor oyuncuları ve diğer takımların tamamına dair güncel bilgiler için bu menüleri takipte kalabilirsin. Puan durumları, sakatlar ve cezalılar listesinin yanı sıra güncel transfer bilgilerini de anlık olarak takip edebiliyorsun.

Penaltı istatistiklerinden gol istatistiklerine dek 66. sezonun en harika futbol takımlarını senin için analiz ediyoruz.

Penaltıya Dair Anekdotları

Penaltı atışları ilk olarak 1902 senesinde uygulanmaya başlanmıştır. Oysaki kurallar ilk olarak 1896 senesinde bir kitap üzerinden yayınlanmaya başlanmıştır. 1902 senesine kadar da kaleye ortalama 11 m mesafede bulunan herhangi bir nokta baz alınarak vuruş yapılmış ve bu şekilde oynanmıştır. Daha sonra 1903ten itibaren alınan kararla ceza sahası içerisinde kullanılmaya başlanmıştır.

Türkiye'de lehine en çok penaltı verilen takım olarak Fenerbahçe değerlendiriliyor. İstatistiklere göre, tam 17 defa Fenerbahçe avantajına penaltı verilmiştir, ikinci sırada ise Galatasaray bulunuyor. Galatasaray için de sezon tarihleri boyunca 12 defa penaltı atışı verildiği belirlenmiştir.

Antonín Panenka; penaltıyı ilk bulan kişidir. Peki dünyada hiç penaltı kaçırmayan bir oyuncu var mıdır sence? Muhteşem performansı ve özellikle uzak şutlarıyla bilinen The Strongest oyuncusu Campos, bugüne dek hiç penaltı kaçırmamış futbolcudur.

Trendyol Süper Lig’inde ise ilk penaltı golü Fenerbahçeli efsane isim Lefter Küçükandonyadis tarafından atılmıştır. Tarih 15 Mart 1959’da atılan ilk penaltı golüyle Lefter yine tarihe geçmiştir.

Peki penaltıların yüzde kaçı gole dönüşüyor, kaçı kaleyi bulmadan kaçırılıyor biliyor musun? Yapılan istatistiklere göre takımların puan durumlarına göre penaltıların kaçacağı ya da kazanılacağı da tahmin edilebiliyor.

Özellikle skor berabere devam ederken şayet penaltı kazanılmış ise bu oran %95 üzerine çıkabiliyor. Bu biraz da futbolcuların kazanma isteğine, heyecanına adrenaline bağlı olarak farklılık gösteriyor.

Geride olan takımın penaltı kazanması durumundaki istatistik daha yüksek olması beklenirken genellikle %55 civarında hesaplamalar yapılıyor. Futbolcuların mevkilerine göre de penaltı satışlarındaki başarılarından söz edilebiliyor.

Hücumda oynayan oyuncuların rakamsal değeri %79 civarında ve defans oyuncularının penaltıyı gole dönüştürmedeki istatistikleri %69 seviyelerinde değerlendirilmektedir.

Türkiye Süper Ligi’nde hiç penaltı atmadan gol krallığı yaşayan ve bunun tadını doyasıya çıkartan bir futbolcudan bahsedebiliriz. Mbaye Diagne, Fatih Karagümrük’de oynarken attığı gol ile yılın gol kralı olmuş ve bu gollerin arasına penaltı eklemeden tacını takmıştır.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın penaltı kullanan futbolcuları ya da ankaraspor oyuncuları istatistiklerinin tamamına, kategorilerine göre TFF resmi sayfalar üzerinden ulaşabiliyorsun.

Dünya çapında yapılan araştırmalarda da Cristiano Ronalde ve Lionel Messi en çok penaltı atışı kazanan ve gole atan oyunculardır.