Ali Kaya

Ali Kaya

Trol de ne ola ki

Trol de ne ola ki

Şubat ayının son günlerinde Ak parti kabine değişikliği söylentileri sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yaptığı açıklamalar ile Ahlaksız Trol olarak belirttiği  çevrelerden  rahatsız  olduğunu ve Türkiye’yi trollerin değil kendilerinin yönettiğini belirterek noktayı koymuştur. Muhalefetinde dilinden düşürmediği ak trol benzetmelerini de mutlaka duymuşsunuzdur. Peki bu troller ne ola veya amacı nedir neye hizmet etmektedir. Bu hafta bunu yorumlayacağımız yazımıza buyurun başlayalım.

 

Geçtiğimiz pazar günü Ak parti 6. Olağan kongresi gerçekleştirildi.  Kongrede  eski Başbakanımız  ve Konya Milletvekilimiz Sayın Ahmet Davutoğlu da bir konuşma yaparak ahlaksız trollere karşı top yekün seferberlik ilan etme vaktidir diyerek Trol meselesini tekrar ülke gündemine getirmiştir. Bundan iki yıl kadar önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Başbakanlık görevinden istifa etmesine sebep olan ve o zamanlar Pelikancılar olarak kendilerini lanse eden ve Pelikan dosyası diye yayınladıkları yazılar yazan bir takım çevrelerin sosyal medya aracılığı ile Sayın Ahmet Davutoğlu’na saldırarak Başbakanlık görevini bırakmasını sağlamışlardı. Hani Kraldan çok Kralcılar diye bir deyim vardır ya işte tam troller için uygun bir benzetme olmasa da trollerin  Sayın Erdoğan’ın yanında yer aldıklarını ve onu koruduklarını söyleseler de gerçekte durum hiç de öyle değil. Troller  halk nezdinde sevilen sayılan Hükümet içinde Başbakan veya bakan veya kurumlarda  veya Ak parti siyasetinde emek veren her kim olursa insafsızca saldırarak görevi bırakmalarını sağlamak ve halkın  algısını bu görevi bırakmayı  Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yaptırdığı imajını oluşturarak hem Sayın Erdoğan’ın kıskançlık takıntısı veya tek adamlık kompleksi  olduğunu   düşünmesine ortam hazırlayarak uzun vadeli planlar  yaptıklarını göstermektedir. Bazı troller de kendi menfaatlerine ters düşen hususlar sebebiyle saldırılarını gerçekleştirmektedirler. Bir diğer grup ta maddi kazanç sağlamak veya hükümet veya siyasette kendi çevrelerinden birilerini belli makam ve mevkilere getirerek menfaatlerinin devamını sağlama amacını gütmektedirler.

 

Evet  bu ahlaksız troller sadece Ahmet Davutoğluna saldırmadılar bana göre son derece başarılı olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya veya Ak parti yöneticilerine veya kurumlarda çalışan bürokratlara insafsızca saldırmışlardır. Geçtiğimiz haftalarda  Sayın Süleyman Soylu’nun veda eder gibi yaptığı duygu yüklü konuşmasında şu sözleri büyük anlam yüklü idi “Beni hatırlayacağınız  zaman Süleyman Soylu bu güzel dergaha yanlış odun eğri odun taşımaz diye hatırlayın” sözleri iç dünyasında birileri tarafından rencide edildiğini gösteren ifadeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Şahsi kanaatim İçişleri bakanımızın göreve geldiği günden bu zamana kadar azim ve kararlılıkla özellikle de  güneydoğu da üç ay kalarak Mehmetçiğin yanında terörle mücadeleyi yönetmiş kendisinin ve çocuklarının da tehdit edildiğini söyleyerek bu sürecin ne pahasına olursa olsun üstesinden geleceklerini belirterek başarılı bir terörle mücadele vermiş ve hala da vermektedir. Özellikle Uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığı konuşmada Pkk’lı teröriste nasıl davranıyorsanız uyuşturucu satıcılarına da öyle davranın ayağını kırın sorumluluğu bana aittir. Kimse genç nesillerimizi çocuklarımızı zehirleyemez diyerek büyük ses getiren bir konuşma yapmıştı. Evet yine bana göre Süleyman Soylu bu çıkışları ile Trol çevrelerinin menfaatlerine ters düşen bir duruma sürüklendiğini görmüş olacaklar ki hedef tahtasına koyarak acımasızca saldırmışlar ve Süleyman Soylu’nun istifaya zorlanmasını amaçlayarak görevi bırakıp çekilmesini istemiş olabilirler.  

 

Troller kendi çıkar ve menfaatleri  doğrultusunda hedef kişilere her türlü saldırı tekniğini kullanmaları ve kişileri itibarsızlaştırmak , fetocu  diyerek  hain göstermek veya beceriksizlikle suçlayarak görevden azledilmesini amaçlamaktadırlar. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR