Tropikal Kelebek Bahçesi Konya’ya değer katıyor

Selçuklu Belediyesi tarafından 2015 yılında Konya'ya kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi, her gün yerli ve yabancı yüzlerce turistin ilgi odağı oluyor. Bahçeyi ziyaret eden misafirler, rengarenk kelebeklerle donatılan bu mekanın Konya’ya değer kattığını söylüyor.
Tropikal Kelebek Bahçesi Konya’ya değer katıyor

Selçuklu Belediyesi tarafından 2015 yılında Konya'ya kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi, her gün yerli ve yabancı yüzlerce turistin ilgi odağı oluyor. Bahçeyi ziyaret eden misafirler, rengarenk kelebeklerle donatılan bu mekanın Konya’ya değer kattığını söylüyor.

Konya’ya Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi'ne ilgi her geçen gün artıyor. Sadece Konyalılar değil Türkiye ve dünyanın dört bir yanından burayı ziyarete gelen misafirler, gezi sonrası hayran kaldıklarını dile getiriyor.

385 BİN METREKARELİK GEZİ ALANI

Sille Parsana Mahallesi’nde 385 bin metrekare alanda bulunan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşuyor. İçerisinde 270 bin metrekare yeşil alan, 105 bin metrekare sert alan ve 10 bin metrekare havuz alanı bulunuyor. Projede; amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri yer alıyor.

cesitli-gorseller-3.jpg

ŞEHRİN SEMBOL MEKÂNI

Mimari tasarımıyla da Türkiye'nin prestijli ödüllerinden "Sign of the City Awards 2018" ödülünü alan ve kelebek figüründeki mimarisi ile şehrin sembol ziyaret mekânları arasında olan Kelebek Bahçesi, 150 türe ait 20 binden fazla tropikal bitki ve 45 türde binlerce kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor. Tropikal Kelebek Bahçesi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü ziyaret edilebiliyor.

cesitli-gorseller-4.jpg

‘KUŞ KADAR KELEBEKLER VAR’

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni ziyaret eden Balıkesirli Furkan Memiş, daha önce görmedikleri şekilde kuş büyüklüğünde kelebekleri burada gördüklerini söylerken bahçeye hayran kaldıklarını dile getirdi. Kendi şehirlerinde de böyle bir yer olmasını istediklerini belirten Memiş, “Balıkesir’den Konya’ya misafir olarak geldim. Buradaki arkadaşımız bizi Kelebekler Vadisi’ne getirdi. İyi ki de getirmiş diyoruz. Çok beğendik. Daha önce böyle tropikal bir ortam görmemiştik. Kelebekler gerçekten çok büyük. Bazıları kuş kadar var. Bu kadar büyük kelebek olduğunu daha önce duymamıştık.  Burada görünce şaşırdık. Bu hizmeti ülkemize kazandıran Konya Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Biz de şehrimizde böyle yerler görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

furkan.jpg

‘HERKESE TAVSİYE EDECEĞİZ’

İlk kez geldikleri Tropikal Kelebek Bahçesi’ne hayran kaldıklarını belirten Kaan Özdemir herkese burayı tavsiye edeceklerini söyledi. Konya için önemli bir değer olduğunu kaydeden Özdemir, “Burası Konya’ya farklı bir renk kattı. Açıldığı günden bu yana sürekli duyuyorduk ancak gelmeye fırsatımız olmamıştı. Bugün ziyaret edince anladık ki gerçekten bu güzelliği görmek için çok geç kalmışız. Normalde kelebekler pek ilgimi çekmiyordu fakat içeriye girdiğim andan itibaren düşüncelerim değişti. Gezdikçe ve gördükçe ilgim daha da arttı. Arkadaşlarımızla birlikte dolaştık. Onlar da büyük ilgi gösterdi. Tekrar gelmek istiyoruz. Herkese de tavsiye edeceğiz. Doğada bulunan bu kadar çok çeşit kelebeği bu mekânda bir arada görebilirler. Hayvanat bahçesinde bile göremeyeceğimiz manzaraları burada görmüş olduk. Papağan bile burada var. Konya için büyük bir değerdir” şeklinde konuştu.

kaan-ozdemir-1-001.jpg

7’DEN 70’E İLGİ GÖRÜYOR

Torunlarıyla birlikte geldikleri Tropikal Kelebek Bahçesi’ni sık sık ziyaret ettiklerini söyleyen Bayram Ali Yurttakal, ailecek burada vakit geçirmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Misafirleri gezdirmek için de çok ideal bir yer olduğunu söyleyen Yurttakal, “Tropikal Kelebek Bahçesi, müsait oldukça sık sık geldiğimiz yerlerden birisidir. Her geldiğimizde yanımızda misafirlerimizi de getiriyoruz. Onlarla birlikte burada güzel bir anı yaşıyoruz. Yeşillik ve kelebekler çok ilgimizi çekiyor. Bugün buraya eşim, kızım ve torunlarımla birlikte geldik. Torunlarım çok daha mutlu oluyor. Kelebek ve böceklerle oynamak istiyorlar. Çizgi filmlerde de böyle canlılar gördükleri için onları çok seviyorlar. Dede bir daha ne zaman geleceğiz diye soruyorlar. Biz de onları mutlu etmek için istedikleri zaman getiriyoruz.  Bu yatırımın Konya için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

kelebekkkk-001.jpg

kelebek-001.jpg

 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ