TRT sanatçısının cinayetinde flaş gelişme!

Evlilik teklifini reddettiği için 15 bıçak darbesi ile öldürülen Hatice Kaçmaz davasında savcıyla birlikte istenen ceza da değişti. Eski savcı Bilal Gündüz cinayetin ‘tasarlayarak’ işlendiğini söylerken, yeni savcı Yasemin Banu Aksoy’a göre olayda tasarla
TRT sanatçısının cinayetinde flaş gelişme!

Bu değişiklikle istenen ceza ağırlaştırılmış müebbetten, müebbet hapse inmiş oldu.

TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz, 2014 yılında evlilik teklifini reddettiği Orhan Munis tarafından 15 bıçak darbesiyle öldürüldü. Munis hakkında Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 1 Temmuz’da görülen duruşmada Savcı Bilal Gündüz örnek bir mütalaa vererek sanığın tasarlayarak adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.

‘BANA YÂR OLMAZSAN’

Savcı Gündüz, mütalaasında sanığın evlenme fikrini adeta saplantı haline getirdiği de vurgulayarak, “Sanık ‘Bana yâr olmayan başkasına yâr olmaz’ düşüncesi içinde onu öldürme fikrini içerisinde taşıyıp büyütmeye başlamıştır” değerlendirilmesinde bulundu. Ancak aradan geçen sürede, mahkeme heyeti ve duruşma savcısı değişti.

‘TARTIŞMAYI GÖREN YOK’

Önceki gün görülen duruşmada görev yapan Savcı Yasemin Banu Aksoy, mütalaayı değiştirdi. Savcı Aksoy, “Tasarlama yok,  olay kasten adam öldürme” diyerek gerekçesini “Telefon görüşmeleri ve mesajlaşmalarda tehdit unsuruna rastlanılmamış, aralarındaki tartışmayı gören de  yok” diye açıkladı. Kaçmaz Ailesi, daha düşük ceza öngören yeni mütalaaya tepki gösterdi.