Trt yakında Aliya İzzetbegoviç dizisini başlatıyor

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Srebrenitsa Katliamı'nın 22. yıl dönümünde Aliya İzzetbegoviç dizisinin müjdesini verdi. 
Trt yakında Aliya İzzetbegoviç dizisini başlatıyor

İnsanlığın gördüğü en büyük katliamlardan olan Srebrenitsa Katliamı’nın üzerinden 22 yıl geçti.

İBRAHİM EREN, TRT'NİN YAYININA KATILDI

TRT Haber’de yayınlanan Bosna Hersek Srebrenitsa Katliamı Özel Yayına ise geçtiğimiz günlerde TRT Genel Müdür’ü olarak atanan İbrahim Eren katıldı.

"BOSNA HALKINA SAYGI DUYUYORUM"

Eren, “22 yıl evvel yaşanmış bu acı olaylardan sonra Bosna Halkı’nın Srebrenitsa’ya sahip çıkmalarından ötürü duyduğum heyecanı ve Bosna Halkı’na duyduğum saygıyı ifade etmek isterim.” dedi.

Üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen acıların unutulmadığını hatırlatan Eren, yediden yetmişe Bosna Halkı’nın geleceğe bir ders çıkarabilmek için bir bilinç oluşturduğunu ifade etti.

"BU BİLİNÇLE GÖREVİMİZE BAŞLADIK"

Genel Müdür olduktan sonra ilk ziyaretini Bosna’ya yapmış olmanın kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu da söyleyen Eren, “Geçtiğimiz yıl bizim yaşadığımız 15 Temmuz’u ve 11 Temmuz 1995’i hatırlıyoruz ve bu bilinçle görevimize başlamış olduk.” dedi.

ALİYA DİZİSİ MÜJDESİ

Kin ve intikam peşinde koşmadan yapılanların unutturulmayacağını söyleyen Eren, “TRT’nin 10 yıldır yaptığı bu yayın çok önemli. Türkiye ile Bosna Halkı arasında dostluk ve bağ çok derin. Sadece Osmanlı Tarihi’ndeki bağlardan öte, Türkiye’de yaşayan binlerce Bosnalı insan var. Bu vesileyle bir müjde verebilirim. Üzerinde hazırlık yaptığımız Aliya İzzetbegoviç dizimiz var. İnşallah bu dizimiz de önümüzdeki yıllarda izleyiciler tarafından beğenilecektir”  dedi.