Trump başkanlık yarışında kan kaybediyor

ABD'de başkanlık seçimlerine üç haftadan az bir süre kala yapılan son anketler, Hillary Clinton'ın, kritik eyaletlerde de Cumhuriyetçi rakibi iş adamı Donald Trump'ın önünde olduğunu ortaya koydu.
Trump başkanlık yarışında kan kaybediyor

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimleri için geriye sayım sürerken bazı kritik eyaletlerde yapılan son anketler, Cumhuriyetçi rakibi iş adamı Donald Trump'ın kan kaybettiğini ve ibrenin giderek Demokrat Partinin adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a doğru kaydığını gösterdi.

Georgia ve Arizona'da Clinton önde

Atlanta Journal ile Constitution firmasının ortak anketine göre 1996 seçimlerinden bu yana Cumhuriyetçi adaylara oy veren Georgia eyaletinde Clinton, yüzde 44'e yüzde 42 ile Trump'ın önüne geçmiş gözüküyor. Yine geleneksel olarak Cumhuriyetçilerin kazandığı bir eyalet olan Arizona'da Arizona Republic firması ile Arizona Devlet Üniversitesinin ortak anketine göre Clinton, Trump'ın 5 puan önünde geçerek yüzde 43 oy oranına ulaştı.

Ülke geneli anketlerde puan farkı 6'nın üzerinde

Amerikan kamuoyunda son günlerde Cumhuriyetçi rakibiyle arasındaki puan farkı 6'nın üzerinde seyreden Clinton'ın, Beyaz Saray'a her geçen gün yaklaştığı yorumları yapılıyor.