Trump karşıtı gösteriler devam ediyor

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump, dünya genelinde düzenlenen gösterilerle protesto ediliyor. Washington, Paris, Londra, Atina ve Melbourne toplanan on binlerce gösterici Trump'ın kampanya döneminde dile getirdiği politikalara tepkilerini gösteriyor.
Trump karşıtı gösteriler devam ediyor

ABD'nin başkenti Washington'daki Trump karşıtı "Kadın yürüyüşü"nde 10 binlerce gösterici, Kongre binasından Beyaz Saray'a doğru yürüyüşe geçti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın görevini devralmasından sonra başlayan protestolar, başkent sokaklarında sabah erken saatlerde başlayan “Kadın yürüyüşü" ile devam ediyor.
Birçok eyaletten başkent Washington'a gelen on binlerce protestocu, Kongre binasının etrafında toplandı. Programın organizatörlerinden Gloria Steinem, burada yaptığı konuşmada, Trump'ın başkanlık kampanyasında ülkedeki azınlıklar ve kadınların hedef alındığını belirtti.
Steinem, Trump'ın Müslümanları kayıt altına almaya başlaması durumunda kendisi dahil birçok kadının kendilerini kayıtlara "Müslüman" olarak geçireceklerini söyledi.

Daha sonra ise protestocular, polis kontrolü altında Beyaz Saray'a doğru yürüyüşe geçti.
Protestocuların ellerinde “Trump, Rusya'yı tekrar büyük yapacak", “Kadın haklarına saygı duy Trump", “Ben O'nu (Hillary) destekliyorum", “Ben kadınım, ben adaletim" yazılı pankartlar taşıdıkları görüldü.
Yürüyüşün Beyaz Saray'ın önünde tamamlanması planlıyor.

Washington'daki kadın yürüyüşüne ABD'nin farklı şehirlerinden de destek geliyor. ABD'de özellike New York, Chicago, Los Angeles ve Boston gibi şehirlerde binlerce protestocu sokaklarda Trump yönetiminin seçimlerde dile getirdiği politikaları protesto ediyor. ABD'de Trump karşıtı gösterilerin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi görevine dün başlayan ABD Başkanı Donald Trump karşıtı gösteri düzenledi. Eyfel Kulesi yakınlarındaki Trocadero Meydanı'nda bir araya gelen çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 2 bin gösterici Paris Barış Anıtı'na kadar yürüdü.

ABD merkezli sivil toplum hareketlerinin organize ettiği ve İngiltere'deki birçok uluslararası STK'nın da destek verdiği yürüyüş çerçevesinde her yaş grubundan çok sayıda kişi soğuk havaya rağmen ABD'nin Londra Büyükelçiliği önünde toplandı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da faşizm karşıtı gruplar, göçmenler ve aralarında ABD vatandaşlarının da bulunduğu kadınlar, dün görevine başlayan ABD Başkanı Donald Trump karşıtı gösteriler düzenledi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde binlerce kişi ABD Başkanı Donald Trump karşıtı gösteri düzenledi. Melbourne'de şehir merkezinde bir araya gelen, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu binlerce kişi, Trump'ın ABD başkanlık görevini devralmasını protesto etmek için bir araya geldi.