Trump kızını bile ikna edemedi

ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump, babasının daha önce konuyla ilgili "İklim değişikliği Çin'in uydurduğu bir şey" açıklamasını yaptığı iklim değişikliğiyle savaşacak.
Trump kızını bile ikna edemedi

ABD'de 8 Kasım'da başkan seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump, babasının muhalefetine rağmen iklim değişikliği ile savaşma niyetinde olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Trump, daha önce yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinin Çin tarafından ABD pazarlarını manipüle etmek için uydurulmuş olduğunu söylemişti.

Politico'da yer alan haberde "Trump'ın kızı Ivanka Trump, çevreci bir siyasi rol oynamaya hazırlanıyor" ifadeleri kullanıldı.

Trump başkanlığa geldiğinde kızının da üzerine çalışacağı başlıca konulardan birinin iklim değişikliği olacağı öne sürüldü.

Trump 'iklim değişikliği'nde geri adım attı

Donald Trump, seçim sürecinde iklim değişikliğini "oyun" olarak nitelerken, Çinliler tarafından başlatılmış bir "efsane" olduğunu söylemişti.

Trump, ülkedeki seçim kampanyası boyunca aleyhinde yaptığı haberlerle öne çıkan New York Times ile görüşmesinde iklim değişikliğine ilişkin, insan faaliyetiyle iklim değişikliği arasında bağlantı olduğuna işaret etti.

Trump, Paris Anlaşması'nın yeniden müzakere edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Yeni Şafak