Trump'a tepki

ABD'de Senato ve Temsilciler Meclisi'nin eski Cumhuriyetçi üyelerinden 30 kişi, başkanlık yarışının Cumhuriyetçi Parti adayı Trump için oy kullanmayacaklarını açıkladı.
Trump'a tepki

ABD'de Senato ve Temsilciler Meclisi'nin eski Cumhuriyetçi üyelerinden 30 kişi, başkanlık yarışının Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump için oy kullanmayacaklarını açıkladı.

Cumhuriyetçi Parti'nin eski Kongre üyeleri, ortak bir açıklamaya imza atarak, "bir dönem Kongre'de temsil etmeye çalıştıkları ilkeler ve değerlerle dalga geçtiği" için Trump'a oy vermeyeceklerini bildirdi. Açıklamada, "Trump'ın utanç verici adaylığının savunulur tarafı bulunmadığı" ifade edildi.

Kendi partilerinin adayı Trump'ın "başkanlık yapma niteliklerine sahip olmadığını" savunan eski Kongre üyeleri, Trump'ın Demokrat rakibi Hillary Clinton'a oy verip vermeyeceklerini belirtmedi.

Açıklamayı imzalayan eski Kongre üyeleri arasında önemli isimler bulunuyor. Bu kişilerden eski Temsilciler Meclisi üyeleri Mickey Edwards ve Vin Weber, Kongre'de görev yaptıkları dönemde Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'ndeki yönetim kadrosunda yer alıyordu.

Neden böyle bir karar aldıklarını anlatan Edwards, Cumhuriyetçilerin sırf partinin iyiliği için Trump'ın yanında yer alması hakkında endişeler taşıdıklarını söyledi.

Edwards, bu nedenle böyle bir açıklamaya imza attıklarını belirterek, "Fark ettiğim ve beni şoke eden şey şu oldu. Partimizdeki kişiler, birden bire 'Bizim parti kazansın" diyerek ülkeyle ilgili endişelerini bir kenara bıraktılar." dedi.

Metne imza atanların çoğunun merkezde bulunan Cumhuriyetçiler, bazılarının ise muhafazakar kanadın temsilcileri olduğu dikkate çekti.

Kaynak: