'Trump’ın Başkan olmasını engellemek için elimden geleni yapacağım'

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için yarışan Sanders, yarıştan çekilmeyeceği sinyalini vererek Cumhuriyetçi adayı Trump’ın başkan olmasını engellemek için çabalayacağını söyledi.
'Trump’ın Başkan olmasını engellemek için elimden geleni yapacağım'

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adaylığı için yarışan Vermont Senatörü Bernie Sanders, Başkan Barack Obama ile görüşmesinin ardından yarıştan çekilmeyeceği sinyalini vererek Cumhuriyetçilerin muhtemel adayı Donald Trump’ın başkan olmasını engellemek için çabalayacağını söyledi.

ABD Başkanı Obama, başkanlık seçimleri için Demokratların aday adayları arasında yer alan Bernie Sanders ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Obama herhangi bir açıklamada bulunmazken Sanders, Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce kısa bir açıklama yaptı.

Obama ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a ön seçim sürecindeki tarafsızlıkları için teşekkür eden Sanders, gelecek hafta salı günü başkent Washington’da yapılacak partinin son ön seçimlerinde de yarışacağını kaydetti.

Sanders, Cumhuriyetçilerin olası başkan adayı Donald Trump’a yüklendiği açıklamasında, “Bana ve ABD halkının büyük çoğunluğuna göre, Donald Trump ABD başkanı olarak açıkçası bir facia olur.” ifadesini kullandı.

Cumhuriyetçi Parti’nin bağnazlık ve ayrımcılığı kampanyasının temel taşları haline getiren bir kişi aday göstermesinin “akılla bağdaşmadığını” vurgulayan Sanders, ABD halkının Müslümanları, göçmenleri ve Afro-Amerikalıları hedef alan bir adaya oy vermeyeceğini düşündüğünü dile getirdi.

Sanders, “Donald Trump’ın ABD başkanı olmasını engellemek için elimden geleni yapacağım ve çok çalışacağım.” dedi.

Parti içindeki rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la da görüşeceğini söyleyen Sanders, “Onunla Donald Trump’ı yenilgiye uğratmak için birlikte nasıl çalışabileceğimize ve sadece yüzde 1’i değil herkesi temsil eden bir hükümeti yaratabileceğimize dair yakın gelecekte görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” diye konuştu.

Bernie Sanders, seçim kampanyası çerçevesinde bugün başkent Washington’da bir stadyumda destekçilerine hitap edecek.

Demokrat Parti’de, 50 eyaletin şu ana kadar 49’unda yapılan ön seçimlerde Clinton 27 eyalette ipi göğüslerken, Sanders 22 eyalette sandıktan galip çıkmayı başarmıştı. Clinton, partinin adaylığını kazanmak için gereken delege salt çoğunluğunu önceki gün yapılan ön seçimlerle aşmıştı.