Trump’ın damadı Kushner hakkında Kremlin ile gizli görüşme iddiası

ABD Başkanı Trump’ın damadı Kushner'in Trump seçimi kazandıktan sonraRusya’nın Washington Büyükelçisi Kislyak’tan Kremlin Sarayı ile gizli bir iletişim kanalı kurmasını talep ettiği öne sürüldü.
Trump’ın damadı Kushner hakkında Kremlin ile gizli görüşme iddiası

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’in Suriye politikasını görüşmek üzere Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak’tan Kremlin Sarayı ile gizli bir iletişim kanalı oluşturulması talebinde bulunduğu iddia edildi.

Amerikan Associated Press ajansı ve Washington Post gazetesinin haberlerinde, Trump seçimi kazandıktan sonra Kushner’in aralık ayında Kislyak ile New York’taki Trump Tower’da görüşmesi sırasında Rus Büyükelçi’den Kremlin ile gizli bir iletişim kanalı kurmasını talep ettiği ve gizli görüşme için de Rus diplomatik tesislerinin kullanılmasını istediği öne sürüldü.

Amerikalı yetkililere dayandırılan iddialarda ayrıca Amerikan istihbaratının teknik takibinde Kislyak’ın Kushner’in, şaşkınlıkla karşıladığını ifade ettiği söz konusu talebini Moskova’daki üstlerine bildirdiği kaydedildi.

Kushner Kremlin ile gizli iletişim kanalını, Trump’ın o dönemde ulusal güvenlik danışmanı adayı olan Michael Flynn ile Rus ordusu arasında Suriye konusunda bağlantı sağlamak için kurmak istediği ancak söz konusu kanalın kurulmadığı iddia edildi.

İddialar Trump yönetiminin Rusya ile ilişkisi ve Moskova’nın ABD seçimlerini etkileme iddiaları bağlamında Beyaz Saray’ı zor durumda bırakırken avukatlarının, Kushner’in Kongre veya idari makamlara söz konusu iddialar hakkında ifade vermeye hazır olduğunu bildirdikleri öne sürüldü.

Diğer taraftan Trump ile birlikte Avrupa seyahatinde olan Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H. R. McMaster ise Sicilya’da düzenlediği basın toplantısında Kushner ile Kislyak arasındaki görüşmenin detaylarına girmeyi reddederken yönetimin resmi kanallar dışında başka ülkelerle gizli kanallar üzerinden de görüştüğünü söyledi.

McMaster, “Birçok ülke ile gizli iletişim kanalımız var. Bu size, gizli özel bir iletişim kurmanızı sağlar.” dedi.

Daha önce de Kushner'in, Kislyak ile yaptığı görüşmelerden dolayı Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) soruşturmasına takıldığı bildirilmişti.