Trump’ın danışmanından skandal hareket!

ABD Başkanı Donald Trump “Tarihi Siyah Üniversite ve Kolejler” birliğini üyelerini Beyaz Saray’da ağırladı. Oval Ofis’teki görüşmeye Trump’ın danışmanı Kellyanne Conway’in umursamaz tavrı damga vurdu.
Trump’ın danışmanından skandal hareket!

Öğrenim kurumlarını kapsayan “Tarihi Siyah Üniversite ve Kolejler” yani “HBCU” liderleri başkent Washington’da Beyaz Saray’da Başkan Donald Trump tarafından kabul edildi.  

Bir çok üniversiteden onlarca siyahi liderin ağırlandığı Oval Ofis’te Başkan Trump masasının başında güler yüzüyle dururken, danışmanı Kellyanne Conway kanepede oturmayı tercih etti.

Üstelik Conway kanepeye yüksek topuklu ayakkabılarıyla dizlerinin üzerinde oturdu. Telefonunu kurcalayan Conway bir ara da oturduğu yerden Trump ve onunla tanışmaya gelen misafirlerin fotoğraflarını çekti.  

Trump’ın danışmanının aşırı umursamaz tavrı görüşmenin en öne çıkan detayı oldu.  Dış basında alay konusu olan Beyaz saray Danışmanı için “Kendini evinde hisset” başlıkları atıldı.

CONWAY’İN ALTERNATİF GERÇEKÇİLİĞİ

Kellyanne Conway “alternatif gerçek” açıklamalarıyla bilinen bir isim…  Trump yönetiminde gerçekte yaşanmayan terör saldırılarını olmuş gibi gösteren Beyaz Saray Danışmanı Conway büyük tepki çekmişti.

Bir televizyon programında alternatif gerçekler kavramını ortaya atan Conway hiç yaşanmayan “Bowling Green Katliamı” dediği bir saldırıdan söz etmişti. Conway daha sonra katliam yerine Bowling  Green’deki Irak kökenli iki kişinin El Kaide’ye para göndermeye çalışmakla suçlandığı davaya işaret etmişti.