Trump'tan 'Başkanlık yarışından çekil' çağrılarına cevap

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Trump, hakkındaki video kayıtlarının ardından kendisine yapılan "Başkanlık yarışından çekil" çağrılarına karşı "Hayatımda hiçbir yarıştan çekilmedim" değerlendirmesini yaptı.
Trump'tan 'Başkanlık yarışından çekil' çağrılarına cevap

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, hakkındaki video kayıtlarının ardından kendisine yapılan "Başkanlık yarışından çekil" çağrılarına karşı "Hayatımda hiçbir yarıştan çekilmedim. Çok güçlü bir desteğe sahibim." değerlendirmesini yaptı.

Trump, anketlere göre bir ara önde götürdüğü başkanlık yarışında Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'la New York'ta katıldığı televizyon münazarasında beklenenin altındaki performansının ardından hakkında art arda gelen iddia ve suçlamalar yüzünden savunmada kalmaya devam ediyor.

Cumhuriyetçi aday Trump, edebe aykırı bayağı ifadeler kullandığı video kayıtlarının ardından, partisinin Utah ve Alabama gibi bazı ABD'nin en muhafazakar eyaletlerdeki önde gelen siyasetçilerin kendisine yaptığı "Başkanlık yarışından çekil" çağrılarına cevap verdi.

ABD medyasına açıklama yapan Trump, yarıştan çekilmesinin "sıfır ihtimal" olduğunu belirterek "Hayatımda hiçbir yarıştan çekilmedim. Çok güçlü bir desteğe sahibim. Hiçbir zaman mükemmel bir insan olduğumu söylemedim ya da olmadığım biri gibi olmaya çalışmadım." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Parti'nin Nebraska Senatörü Ben Sasse, sosyal medya mesajında, partisinin hala kazanma şansının olduğunu, Trump'ın onurlu bir haraket yaparak geri adım atmasını ve yardımcısı Mike Pence'ye fırsat vermesini istedi.