Trump'un damadından flaş Türkiye ve Erdoğan yorumu

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner, 'Mantıklı olan Türkiye ve Türkiye gibi ülkelerle savaşmamaktır.'dedi.
Trump'un damadından flaş Türkiye ve Erdoğan yorumu

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner, Akşam'dan Yavuz Atalay'a konuştu. Son günlerde Avrupa'daki birçok ülkenin Türkiye'ye karşı tavrına ilişkin soruyu yanıtlayan Jared Kushner; "Kişisel olarak tartışmalardan ve kavgalardan uzak duran biriyim. Türkiye büyüyen bir ülke ve mantıklı olan Türkiye ve Türkiye gibi ülkelerle savaşmak veya kavga etmek değil, birlikte çalışmak" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'I TAKDiR EDiYORUZ

Atalay'ın, "Kişisel olarak, Türkiye ve Türk hükümeti hakkında görüşleriniz nelerdir?" sorusunu cevaplayan Jared Kushner; Trump'ın "Make Great America Again" yani "Amerika'yı yeniden büyük yapalım" sloganına atıfta bulunarak, "Erdoğan da Trump gibi ülkesini yeniden büyük yapmak için çalışıyor.

Bu çalışmalarını takdirle izliyoruz" dedi. Kushner, terörizme ilişkin soruya ise şu şekilde cevap verdi: Amerika ile Türkiye'nin ve diğer ülkelerin ortak çalışmaları terörü sonlandıracaktır. Bu konuda samimi adımlar atıyoruz ve Türkiye'nin de samimiyetine güveniyoruz.' dedi. Ekonominiz güven veriyor.