TSKB Kariyer Atölyesi, 9'uncu yılında 42 öğrenciyi ağırladı

Kalkınma ve yatırım bankacılığı alanında tek işe alım atölyesi olan etkinliğin tüm gün süren eğitimlerine katılan 42 genç, kariyer hedefine ulaşmak için ilk adımını atmış oldu
TSKB Kariyer Atölyesi, 9'uncu yılında 42 öğrenciyi ağırladı

İSTANBUL (AA) - TSKB’nin, üniversite öğrencilerine kariyer planlarında yol göstermek, kişisel yetkinlikleri ve potansiyelleri konusunda farkındalık yaratmak için hayata geçirdiği Kariyer Atölyesi’nin 9'uncusu, 12-13 Nisan'da gerçekleştirildi.

TSKB'den yapılan açıklamaya göre, kalkınma ve yatırım bankacılığı alanında ilk ve tek işe alım atölyesi olan TSKB Kariyer Atölyesi, bu yıl yabancı dilde eğitim veren üniversitelerin işletme, ekonomi, matematik, endüstri mühendisliği bölümlerinin 4’üncü sınıf öğrencileriyle, aynı alanlarda yüksek lisans eğitimi alan toplam 42 öğrenciyi ağırladı.

Atölyenin ilk günü öğrenciler, TSKB’nin farklı bölümlerine ait bilgilendirme sunumlarını izleyerek bankayı yakından tanıma fırsatı buldu. TSKB’deki iş yaşamının dinamikleri hakkında proje koçlarının deneyimlerini dinleyen öğrenciler, sunumların ardından bir simülasyon oyunuyla takımlar halinde stratejik düşünme ve iş birliği becerilerini sergiledi.

Katılımcılar, oluşturdukları ekiplerle gerçek bir yatırım projesi değerlemesi ve sürdürülebilir fonlama konularında gelecek vadeden projeler geliştirdi.

TSKB Kariyer Atölyesi'nin ikinci gününde ise katılımcılar, vakada finansal analiz ve pazarlama bilgilerini kullanırken sunumlarındaki yaratıcı tasarım ögeleri ile de dikkati çektiler. Adaylar, atölyenin finalinde, TSKB’nin eğitim ve sosyal tesisi Cennet Bahçesi’nde, bankanın üst düzey yöneticilerinden oluşan jüriye sunum yaptı. Jürinin oylaması sonucunda birinciliği kazanan grup ödüllendirildi. Birbirinden yaratıcı projelerin ortaya çıktığı etkinlik, eğlenceli aktivitelere de ev sahipliği yaptı.

- "Pek çok genç ve yetenekli iş arkadaşı kazandık"


TSKB Genel Müdür Yardımcısı Yetkin Kesler, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 9 yıldır pek çok gence gerek iş hayatı gerekse kalkınma ve yatırım bankacılığı alanında sağladığı deneyim ve bilgiyle yol gösteren Kariyer Atölyesi'ne bugüne kadar 350’ye yakın öğrencinin katıldığını bildirdi.

Kesler, "TSKB Kariyer Atölyesi vasıtasıyla pek çok genç ve yetenekli iş arkadaşı kazandık. Bankacılık kadrolarımızın yüzde 20’si Kariyer Atölyesi aracılığıyla aramıza katılan arkadaşlarımızdan oluşuyor. Her alanda sürdürülebilirliği kendisine misyon edinen bir finans kuruluşu olarak, insan kaynaklarında sürdürülebilirliğin kendi yöneticilerimizi yetiştirmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu anlamda TSKB Kariyer Atölyesi bizim için çok değerli bir etkinlik." ifadelerini kullandı.

Kaynak: