TSK'daki FETÖ yapılanmasına operasyon

Türk Silahlı Kuvvetlerinde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik İzmir merkezli operasyon başladı.
TSK'daki FETÖ yapılanmasına operasyon

İzmir merkezli 10 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik önceki gün başlatılan operasyon kapsamında 6 muvazzaf subay hakkında askeri inzibat nezaretinde savcılığa getirilmesi talimatı verildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli olmak üzere 10 ilde önceki gün başlatılan operasyonda, Genelkurmay Başkanlığına yazı göndererek 6 muvazzaf subayın savcılığa getirilmesi talimatı verdi.

Bu doğrultuda bazı illerdeki merkez komutanlığına bağlı askeri inzibatlar adreslere giderek, hakkında talimat verilenlerden Binbaşı H.Ö'yü evinden aldı.

Tümamiral M.Z.U. ve tuğamiral A.S.A. ile binbaşılar K.M, R.Z. ve Ö.G'ye ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimatın uygulanamadığı öğrenildi.

- Operasyonun geçmişi

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla önceki gün İzmir merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin'de operasyon başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 30 kişiden 8'i gözaltına alınırken, 12'sinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında da arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.