TSK'dan 4 ayrı hava harekatı: 13 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'ın Avaşin/Basyan ve Kandil bölgelerine hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Düzenlenen 4 ayrı hava hareketinde 13 teröristin öldürüldüğü bildirildi.
TSK'dan 4 ayrı hava harekatı: 13 terörist öldürüldü

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile 11 Eylül 2016 günü anlık istihbarat değerlendirmelerine istinaden icra edilen hava harekatları ile Irak kuzeyinde; Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen BTÖ'ye ait 2 dinamik hedefin 09.40-09.50 saatleri arasında hava taarruzuyla ateş altına alındığı belirtilerek havadan yapılan ilk tespitte 9 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen BTÖ'ye ait bir dinamik hedefin ise 13.18-13.20 saatleri arasında hava taarruzuyla ateş altına alındığı kaydedilerek havadan yapılan ilk tespitte 3 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Kandil bölgesinde tespit edilen bir Doçka mevziinin 13.36-13.44 saatleri arasında yapılan hava taarruzu ile mevzide bulunan teröristlerle birlikte imha edildiği vurgulanarak etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili şu anda net bir sayı verilemediği belirtildi.

Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen BTÖ'ye ait bir silah mevziinin de yapılan hava taarruzuyla 14.07'de imha edildiği ve 1 bölücü terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri ifade edildi.