Tüfenkci: Mobilya sektörü desteklenmeli

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, mobilyanın dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında geldiğini belirterek "Kredi Garanti Fonu'ndaki desteklerimizin büyük bir bölümünü imalat sanayisine, geri kalan bölümünü de ihracatta kullanacağız " dedi.
Tüfenkci: Mobilya sektörü desteklenmeli

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu(MOSFED) ile CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık iş birliğiyle CNR Expo'da düzenlenen 14. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın (CNR İMOB) açılışına katıldı.

Burada konuşma yapan Tüfenkci, sektör ve sektörün gelişimi açısında fuarın geleceğe olan umutlarını her zaman taze tutma adına önemli görevler üstleneceğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin Afrin'e düzenlediği operasyona değinen Tüfenkci, "Afrin'de mehmetçiklerimiz bir operasyon gerçekleştiriyor. İlk şehidimizi de dün akşam verdik. Bu vesileyle bu vatan için canını veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza, gazilerimize acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.

Tüfenkci, 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Terör hangi kaynaktan gelirse gelsin bunların inine gireceğiz ve köklerini kazıyana kadar mücadelemiz en sert şekilde devam edecektir." şeklindeki sözlerini hatırlatarak o günden bu yana hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki terör odaklarına çekinmeden gittiklerini ve gideceklerini anlattı.

Türkiye'nin sınırlarında terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Tüfenkci, "Afrin'de yuvalanan terör örgütlerine, onların orada yaptıkları zulümlere karşı yaptığımız operasyon başarıyla neticelenecek ve mehmetçiklerimiz, güvenlik güçlerimiz sağ salim ülkemize gelmiş olacak." ifadelerini kullandı.

"Mobilya sektörü desteklenmeli"

Bakan Tüfenkci, mobilyanın dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında geldiğini kaydederek, 20 alt sektörü etkileyen mobilyanın desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Tüfenkci, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu yüzden mobilya sektörü Türkiye için önemli ve desteklenmesi gereken sektörlerimizden. Biz özellikle 2018'de hükümet olarak iki şeyi yapıyoruz; Kredi Garanti Fonu'ndaki desteklerimizin büyük bir bölümünü imalat sanayisine, geri kalan önemli bir bölümünü de 15 milyar lira gibi ihracatta destek olarak kullanacağız 2018'de. Böylece hem ihracata dayalı büyümemizi hem de imalat sanayisini güçlendirme adına önemli bir karar aldığımızı, bunun neticesinde de bu noktada 2018'in çok daha verimli geçeceğine inancım tam." 

Bakan Tüfenkci, konuşması sonrası açılış kurdelasını keserek, fuar alanını gezdi.