Tuğrul Başkan: Lig şimdi başlıyor!

1922 Konyaspor’un forvet oyuncularından Tuğrul Başkan, zorlu geçen ligin ilk yarısının ardından takıma yeni katılacak oyuncularla birlikte daha güçlü hale geleceklerini aktardı. Başkan, bambaşka bir takıma dönüşeceklerini belirterek, “Bizim için lig şimdi başlıyor” dedi
Tuğrul Başkan: Lig şimdi başlıyor!

Lig ilk yarısında takımın en çok forma giyen oyuncuları arasında yer alan ve iki gollük katkıda bulunan Tuğrul Başkan, konuşmasına ligin ilk yarısını değerlendirerek başladı. Tecrübeli oyuncu, ”Son anda kurulan bir takıma göre saha içerisindeki oyun ve mücadelemiz çok iyiydi. Maçların kırılma anlarında o geçişi sağlayamadık. Karşılaşmaların son bölümlerinde çok goller yedik. Bununla birlikte hazırlık dönemi olarak gördüğümüz ilk 5-6 haftada duran top gollerine engel olamadık. Son 5 gün kala kuruldu takım. Kamp yapmadık, sezon başında birlikte çalışamadık. Çok genç ağırlıklı bir takım vardı. Buna rağmen son ana kadar hep mücadele ettik. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ligin ilk yarısı bizim için çok zor geçti” ifadelerini kullandı.

"TAKIMDA YENİ BİR HAVA OLUŞTU"

Takım olarak toparlanma sürecinde olduklarını dile getiren 27 yaşındaki oyuncu, ”Son 2-3 hafta hem takım olarak hem de bireysel olarak toparlanma sürecine girdik. Takımda yeni bir hava oluştu. Bizim için lig şimdi başlıyor. Devre arası kamp dönemindeyiz. Aramızdan ayrılanlar oldu, takıma yeni katılan ve katılacak olan arkadaşlar var. Ligin ikinci yarısında daha tecrübeli bir takımla sahaya çıkacağız. Bu da bizim için avantaj. Çünkü ligi bilen oyuncular geliyor. Sahanın içinde tecrübeye her zaman ihtiyaç var. Bizim eksiklerimizden biri de buydu. Şimdi aramıza katılan ve katılacak tecrübeli arkadaşlarla daha da güçlenmiş olacağız” diye konuştu.

“GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ”

Devre arası hazırlık dönemi hakkında da görüş belirten Başkan, “Kamp dönemimiz iyi geçiyor. Sıkı çalışıyoruz. Herkes elinden geleni veriyor. Mehmet hocaya kendisini göstermek isteyen herkes yüzde 100 konsantreyle çalışıyor. Geleceğe umutla bakıyoruz. Ligin ikinci yarısındaki 5 maçın 3’ü Konya’da oynanacak. Bu maçlardan evimizde oynayacağımız Tepecik, Darıca ve Ağrı maçlarını kazanıp, deplasmandaki Erbaa ve Kuşadası maçlarından da en az 1 puan çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sonuçları elde etmemiz durumunda takım olarak rahatlamış ve ikinci yarıya çok iyi başlamış olacağız” açıklamasında bulundu.

tugrul-baskan-lig-simdi-basliyor.jpg

HEDEF; ÇİFT HANELİ GOL SAYISI

Teknik direktör Mehmet Yıldırım’ın kendisiyle yakından ilgilendiğini ifade eden Tuğrul Başkan, “Mehmet hocanın gelmesiyle birlikte enerjimiz yükseldi. İlk geldiği günden beri bana her gün gol atacağımı söyledi. Bu insanı olumlu yönde etkiliyor, pozitif enerjiye dönüşüyor. Bu sezon çift haneli gol sayısına ulaşmayı hedefliyorum. İyi bir sezon geçirip, tüm maçlarda oynamayı istiyorum. Mehmet hocayla ilişkilerimiz iyi. Güzel bir diyalog kurduk kendisiyle. Sürekli ne yapmamız gerektiği hususunda telkinlerde bulunuyor” şeklinde görüş belirtti.

"HER MAÇ GOLLER BULACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Forvet olmasına rağmen hücum geçişlerinde aktif rol oynadığını sözlerine ekleyen Tuğrul, ”Hoca, beni maç sırasında hazırlıkta, pas ve hücum geçişlerinde kullanmak istiyor. Bununla birlikte beni sürekli ceza sahasında görmek istiyor. Benimle beraber rakip ceza sahasına 3-4 kişiyi sokmak istiyor. Bu oyun anlayışında zaten her maç goller bulacağımıza inanıyorum. Bu yönde bir sıkıntımız yok. Ligin ilk yarısında hücum hattında gol ve asist sıkıntısı çektik. İkinci devrede bunun tamamen tersine döneceğini düşünüyorum” şeklinde görüş belirtti.

OSMANİYE MAÇINI UNUTAMIYOR

Ligin ilk devresinde deplasmanda 1-0 kaybedilen Osmaniye maçının kendisini çok üzdüğünü aktaran Başkan, “Son pozisyonda kornerden gol yemiştik. Net pozisyonlar bulmamıza rağmen skoru bulamamıştık. Bir de Bayburt maçı var. Sayısız gol pozisyonuna rağmen çok gol kaçırmıştık. Berabere bitmişti o karşılaşma. Ligin ikinci yarısında bir daha bu tür senaryolarla karşılaşmamak için ikinci yarıda elimizden geleni fazlasıyla yapmaya hazırız. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

TARAFTARDAN DESTEK İSTEDİ

Konyaspor taraftarına da seslenen Tuğrul Başkan, “Her futbolcu desteklenmek ister. Konya, büyük bir şehir… İki profesyonel takım var. Birisi Konyaspor diğeri 1922 Konyaspor. İkisi de aynı çatı altında birleşmiş bir kulüp. Taraftarların her iki takıma da destek vermelerini bekliyoruz. Taraftarların olduğu maçlarda daha istekli oluyoruz. Bize pozitif katkı sağlıyorlar. Maçlar zaten hafta sonu oynanıyor. Onları görmek bizi çok mutlu eder” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :