TÜİK'ten Çöpten Çiçeğe Projesi

Proje ile atıl duruma düşen bireysel çöp kutularında gül, çiçek ve sebze yetiştirilecek
TÜİK'ten Çöpten Çiçeğe Projesi

İSTANBUL (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü, Sıfır Atık Projesi kapsamında Çöpten Çiçeğe Projesi başlattı.

TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Çöpten Çiçeğe Projesi'nin hayata geçirildiği belirtildi.

Proje ile atıl duruma düşen çöp kutularının dönüştürülmesi amaçlanırken, personelin kullandığı bireysel çöp kutularında gül, çiçek ve sebze yetiştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Böylece hem atıl durumda kalan bireysel çöp kovaları değerlendiriliyor hem de hobi kapsamında gül ve çiçek yetiştirilerek personel rehabilite imkanı buluyor." denildi.

Açıklamada görüşüne yer verilen TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail Gökalp, personelin projeyi sahiplendiğini ve hemen uygulamaya geçildiğini belirtti.

Gökalp, şu değerlendirmede bulundu:

"Ortak alanlara atıklar için geri dönüşüm kutuları koyarak personelimizin kullandığı bireysel çöp kutularını kaldırdık. Ardından atıl durumda kalan çöp kovalarımızı değerlendirelim istedik. Çöpten Çiçeğe Projemiz de böylece ortaya çıkmış oldu. Bölge müdürlüğümüze bağlı üç koordinatörlüğümüzde arkadaşlarımız çöp kovalarına gül, çiçek ve sebze ektiler. Çok yakında bu projemizin ilk meyvelerini de almaya başlayacağız inşallah."

Gökalp, böylesi bir projeyi hayata geçirmekten son derece mutluluk duyduğunu, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da örnek teşkil edeceğini kaydetti.

Kaynak: