TÜİK’ten öğrencilere seminer

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, Çermik Meslek Yüksek Okulu öğrenci ve akademik kadrolarına "Bilgi ve veriye erişim" semineri düzenledi.
TÜİK’ten öğrencilere seminer

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Çermik Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle seminer düzenledi. Seminere TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nden Bilgi İşlem Takım Sorumlusu Cemgil Polat ve Vedat Büyükşahin, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Halim Başkan, öğretim görevlileri Mustafa Kader Altan, Şükran Köse Cengiz, Mustafa Beybur, okutmanlar Ozan Kaymak ve Murat Ekin ile çok sayıda öğrenci katıldı.

TÜİK'in kısa tanıtımını yaparak seminere başlayan Polat, verilere erişim yöntemleri hakkında uygulamalı bilgiler verdi. Öğrencilerden yoğun olarak enflasyon sepetinin hazırlanış yöntemi ve dış ticaret istatistiklerinin sonuçlarına yönelik sorular oluşu dikkat çekti. Bölge Müdürlüğü'ne gelen bilgi taleplerinin aynı gün içerisinde karşılandığını belirten Polat, bilginin güncel, doğru ve zamanında ulaşılabilirliğinin önemine değindi.

Seminer soru-cevap kısmıyla son buldu.

TÜİK’ten öğrencilere seminer

TÜİK’ten öğrencilere seminer

Kaynak: