Tüm Konyalıları ilgilendiriyor İçme sularında son durun ne?

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Konya Mavi Tünel İçme Suyu Projesinde Konya merkezdeki yaşayanlara memba suyu verilmeye devam ediliyor.
Tüm Konyalıları ilgilendiriyor İçme sularında son durun ne?

Konya'ya güvenli ve uzun vadeli içme suyu temini için son derece önemli bir projeye imza atan Konya Büyükşehir Belediyemiz bu kapsamda Torosların memba kalitesindeki suyunu şehir şebekesine aktarmak için Konya Mavi Tünel İçme Suyu Projesini gerçekleştirmiştir.

Bu proje vasıtasıyla Konya Kapalı Havzası'na aktarılan sudan tahsis edilen yıllık 100 milyon metreküp su ile Konya şehir merkezi başta olmak üzere, Çumra ilçesi ile İçeri Çumra mahallesinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacaktır.

Proje kapsamında yaklaşık 120 kilometre uzunluğunda 2,20 metre çapında çelik isale hattı, terfi merkezi, 136 metre açıklığında Belkuyu Yaya ve İsale Geçiş Köprüsü, bin 500 metreküp hacimli su haznesi ve günde 366 bin metreküp kapasiteli Mavi Tünel İçme Suyu Arıtma Tesisi de inşa edildi. Çalışmalar neticesinde arıtma tesisine su alınarak performans testlerine başlandı. Konya Mavi Tünel İçme Suyu Projesi kapsamında yapımı tamamlanan isale hattı ve arıtma tesisinin hizmete alınmasıyla Torosların memba kalitesindeki suyu şehre verildi.

Seçme Hidroelektrik Santrali (HES)

Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çumra ilçesinde hayata geçirilen Seçme İçme Suyu Arıtma Tesisi girişindeki Seçme Hidroelektrik Santrali’ni (HES) tamamladı.

Seçme İçme Suyu Arıtma Tesisi, Konya’nın içme suyunun büyük bir kısmını sağlayan Göksu Nehri üzerinde bulunmaktadır. Tesise entegre edilen 1.4 megavat kurulu gücündeki hidroelektrik santralinin yıl boyunca 7 milyon kilovat-saat elektrik üretmesi hedeflenmektedir.

 Editör