TÜMSİAD üyeleri istihdamı artırmak için yatırıma hız verdi

TÜMSİAD Başkanı Doğan, "İstihdam seferberliğinin başladığı ilk ayda 5 bin istihdam rakamına ulaştık. Şimdi hedefimiz bunu katlayarak ilerlemek." dedi.
TÜMSİAD üyeleri istihdamı artırmak için yatırıma hız verdi

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan süreçte şube başkanlarıyla koordine olup her bir üyenin bu seferberlikte yer alması için duyuru yaptıklarını söyledi. 

İstanbul'dan Van'a kadar üyelerinden 500 kişiye kadar istihdam sağlayan olduğunu belirten Doğan, "Bu alandaki seferberliğin başladığı ilk ayda 5 bin istihdam rakamına ulaştık. Şimdi hedefimiz bunu katlayarak ilerlemek. Bunun için de istihdam ile eş zamanlı İstanbul, Sakarya, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten üyelerimizden yatırımlarını hızlandıranlar oldu. Önümüzdeki günlerde istihdamın katlanarak artacağını öngörüyoruz." diye konuştu.

Doğan, geçen yıl özellikle turizm, tekstil ve ara mamul üreten sanayi sektörlerinde hem Rusya pazarındaki daralma hem de global ölçekli ticaretin yavaşlamasından dolayı yerli firmaların üretim kapasitesinin daraldığını anlattı. 

Bu dönemde piyasadaki rahatlamalarla istihdam seferberliğine en fazla katkı sağlayan KOBİ'lerin özellikle inşaat ve tekstil sektörlerinden üyeleri olduğuna işaret eden Doğan, özellikle İstanbul, Isparta ve Şanlıurfa'da inşaat sektöründe istihdam sayısının oldukça arttığını, inşaatı, tekstil ve metal sanayisinin takip ettiğini bildirdi.