Tunceli'de bazı alanlar 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edildi

Tunceli Valiliği, merkez, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde belirlenen 20 alanın 1 Temmuz-1 Eylül 2016 tarihleri arasında "geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan edildiğini bildirdi.
Tunceli'de bazı alanlar 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edildi

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilediği belirtildi.

Eylemler neticesinde vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadır. Tunceli Valiliği olarak öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdidi ve saldırılarından korunması maksadıyla bölgede emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alınmıştır. 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 32/A maddesi gereğince 27.06.2016 tarihli ve 2016/8986 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla 1 Temmuz - 01 Eylül 2016 tarihleri arasında 20 bölgede 'geçici askeri güvenlik bölgesi' kararı alınmıştır. Kararla birlikte Ovacık'ta 13, merkezde 5, Nazımiye'de ise 2 alan geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiştir."