Tunceli'de terör saldırısı: 1 şehit

Tunceli'nin Nazimiye İlçe Emniyet Amirliğine düzenlenen saldırıda bir polis memuru şehit oldu.
Tunceli'de terör saldırısı: 1 şehit

Nazımiye ilçesinde teröristlerin İlçe Emniyet Amirliğine roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda, bir polis memuru şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde İlçe Emniyet Amirliğine ve üst katındaki lojmanlara terör örgütü mensupları tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda ağır yaralanan polis memuru, askeri helikopterle Elazığ'a sevk edildi. Polis memuru, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Saldırı sonrasında İlçe Emniyet Amirliği binasında çıkan yangın, Nazımiye Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Saldırıda bir vatandaş da hafif yaralandı.

Bölgeden kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı. 

2 terörist etkisiz hale getirildi 

Öte yandan Tunceli Valiliğinden, Nazımiye ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, saldırı esnasında ağır yaralanan bir polis memurunun kaldırıldığı Elazığ Askeri Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından Nazımiye İlçe Emniyet Amirliği ile Kaymakamlık lojmanına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği kaydedilen açıklamada, "Saldırı sonrasında 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Saldırı esnasında ağır yaralanan bir polis memuru kaldırıldığı Elazığ Askeri Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi.

Bir yıl önce evlenen şehidin eşi 5 aylık hamile

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde, Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık lojmanına yönelik saldırıda şehit olan polis memuru Ali Rıza Güneş'in Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde yaşayan anne babasına acı haber ulaştırıldı. 

Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, şehit polis memuru Güneş'in Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yeşilöz köyü Kızılköy mevkisindeki bağ evinde bulunan anne ve babasına acı haberi verdi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Şahin Erdoğan Güneş, gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Ali Rıza Güneş'in bir yıl önce evlendiği ve eşinin 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.