Tunus, Fransa ve AB'den destek istedi

Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cinavi, Fransa ve Avrupa Birliği'nden güvenlik ve ekonomik konularda güçlü destek talebinden bulundu.
Tunus, Fransa ve AB'den destek istedi

Resmi temaslarda bulunmak üzere Paris'te bulunan el-Cinavi, Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Marc Marc Ayrault tarafından kabul edildi.

Görüşme sonrası basına açıklamada yapan el-Cinavi, Tunus ve AB arasında ilk kez 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Brüksel ikili bir zirve düzenleneceğini bildirdi.

Tunuslu bakan, ''Bu zirvenin, Tunus'a yapılacak destek açısından somut adımlar atılmasına yol açmasını arzu ediyoruz.'' dedi.

''Tunus'un olağanüstü bir dönemden geçtiğini ve Fransa başta olmak üzere Avrupalı dostlarında olağanüstü bir destek'' beklediğini kaydeden el-Cinavi, Avrupa'nın Tunus'un en önemli ticari ortağı olduğunu hatırlattı. Tunuslu bakan, Fransa'ya terörle mücadele ve güvenlik işbirliği konusunda verdiği desteğe teşekkür etti.

Ayrault ise, Brüksel'deki zirvenin Tunus'un geçiş sürecine destek açısından önemli bir adım teşkil etmesini umduğunu söyledi.

Fransız bakan, bu ülkedeki ekonomik yatırımların desteklenmesi konusunda 29-30 Kasım'da Tunus'ta düzenlenecek konferansın bu açıdan önem taşıdığını kaydetti.

Ayrault, ''Biz, Tunus'un siyasi, demokrasi, ekonomik ve sosyal açıdan başarılı olmasını istiyoruz.'' dedi.