Tunus'ta "teröre karşı" yürüyüş

Tunus'ta "teröre karşı" yürüyüş
Tunus'ta "teröre karşı" yürüyüş
Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi:
"Tunus teröre boyun eğmeyecek"
- Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un temsil ettiği yürüyüşe Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Polonya Cumhurbaşkanı Komorowsk, İtalya Başbakanı Renzi, Cezayir Başbakanı Sellal'in de aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı konuk katıldı

TUNUS (AA) - Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, ülkesinin teröre boyun eğmeyeceğini söyledi.

Sibsi, yabancı konukların katılımıyla başkent Tunus'taki "Birlik Terörü Yeneceğiz" adıyla düzenlenen yürüyüşün sonunda yaptığı açıklamada, Başken'te yaşanan müze saldırısına değinerek, "Tunus teröre boyun eğmeyecek. Tunus, terörist gruplarına hedef olursa buna karşı herkes, vatan toprağını korumak için yekvücut olacak" dedi.

Terörle mücadelede desteklerinden dolayı yürüyüşe katılan davetlilere teşekkür eden Sibsi, bu esnasında devlet başkanlarının ismini zikrederken törende yer alan Cumhurbaşkanı François Hollande'nin yerine 1996 yılında hayatını kaybeden François Mitterrand ismini andı. Yapılan yanlışlığın farkına varan Sibsi, daha sonra Hollande'dan özür diledi.

Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un temsil ettiği törene Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, İtalya Babakanı Matteo Renzi, Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal ve Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Claude Bartolone ile Fas Başbakanı temsilcisi Ahmed et-Tuhami'nin aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı konuk katıldı.

- Törenden notlar

Farklı noktalardan terör saldırısına uğrayan Bardo Müzesine doğru devam eden kortejde resmi davetlilerin yanı sıra olayda yakınlarını kaybeden vatandaşlar da katıldı. Sık sık "Teröre hayır" ve "Özgür Tunus" şeklinde slogan atılan yürüyüşte, bu yönde döviz ve pankartlar taşındı.

Yürüyüşün sonunda, saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu anıtın açılışı yapıldı. Yürüyüş, hafızların müzede okuduğu Kuran-ı Kerim ve duaların ardından sona erdi.

Başkent Tunus'taki Bardo Müzesi'ne 18 Mart Çarşamba günü düzenlenen saldırıda, çoğu turist 24 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı.